Citat:
În prealabil postat de Mtcrysty17
Imi pare rau ca ma lamentez aici, dar stiu ca nu o sa-mi mai recapat nadejdea si credinta. dupa ce am facut atatea pt El, am ajutat atatia sa ajunga pe drumul cel bun, i-am intors la credinta, la Dumnezeu, am avut parte de minuni, dar totusi Il reneg. in trecut v-as fi rugat sa va rugati pentru mine, dar nu mai are rost. nu vreau sa tulbur pe nimeni...
|
Lamentări născute din mândrie și iubire de lume. Vrei să zici că i-ai cerut Domnului cele necesare mântuirii și nu ți-a dat? Nu, ai cerut lucruri lumești.
Iată ce frumos spune Apostolul Iacov:
Poftiți și nu aveți; ucideți și pizmuiți și nu puteți dobândi ce doriți; vă sfătuiți vă războiți, și nu aveți, pentru că nu cereți.
Cereți și nu primiți, pentru că cereți rău, ca voi să risipiți în plăceri.
Preadesfrânaților! Nu știți, oare, că prietenia lumii este dușmănie față de Dumnezeu? Cine deci va voi să fie prieten cu lumea se face vrăjmaș lui Dumnezeu.
Să-ți spun ce s-ar întâmpla dacă Domnul ți-ar împlini cererile tale (pentru vreo slujbă bună, bani sau alte astfel de lucruri). Ți-ai lipi inima de ele și după ce ai muri le-ai duce dorul. Nu e exclus ca Dumnezeu să-ți dea cele ce dorești în viitor, dar întâi vrea să-ți cureți inima de iubirea lor ca să nu suferi când le vei pierde, pentru că o dată tot le vei pierde.
Domnul ne cheamă la împărăția cerurilor, la viața de după moarte, dar noi suntem atrași de cele ce vedem. Iată cum spune Duhul Sfânt prin Apostolul Ioan despre aceasta:
Nu iubiți lumea, nici cele ce sunt în lume. Dacă cineva iubește lumea, iubirea Tatălui nu este întru el;
Pentru că tot ce este în lume, adică pofta trupului și pofta ochilor și trufia vieții, nu sunt de la Tatăl, ci sunt din lume.
Și lumea trece și pofta ei, dar cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne în veac.