View Single Post
Vechi 20.09.2010, 10:05:57
vasilik's Avatar
vasilik vasilik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.02.2008
Locație: Piatra Neamt
Religia: Ortodox
Implicit Promisiune

Doresc si eu sa ma tin de cuvant fata de Sfantul Ierarh Nectarie si, asa cum i-am promis de fiecare data cand i-am cerut ajutorul, voi scrie aici despre ajutorul dat mie in diferite probleme mai mici sau mai mari ale vietii mele. Nu vreau sa ma "scald" in cuvinte multe si mari de aceea voi trece direct la subiect. Eu am mai scris pe acest forum, atunci cand simteam ca toate "portile" vietii imi sunt inchise, ca sa fiu mai precisa, atunci cand nu am putut sa imi sustin examenul de licenta la facultate din cauza unei restante. Toata lumea incerca sa imi arate ca nu stau chiar atat de rau lucrurile si ca licenta o pot da in anul urmator dar, eu stiind cate nopti am plans si cate luni am mucit la acea licenta, nu vroiam sa accept nici in ruptul capului acest lucru, mai ales ca eu am aflat de imposibilitatea de a sustine lucrarea in momentul cand era finalizata. Am cedat psihic ce-i drept, am plans vreo saptamana dar cu cat timpul trecea parca nu ma impacam cu ideea. Atunci m-am gandit sa ma rog la Dumnezeu sa imi ajute, sa ma intareasca si sa ma linisteasca si sa imi dea mie cum crede El ca este mai bine. Nu am stat mult pe ganduri si mi-am pus in plan ca timp de 40 de zile sa citesc Acatistul Sfantului Nectarie si Paraclisul Maicii Domnului. Am inceput sa citesc, stiind ca acest lucru nu va fi deloc usor de indeplinit deoarece mi-era frica ca nu am sa pot citi 40 de zile acatistul si paraclisul fara nici o intrerupere. Din momentul in care am inceput sa citesc simteam cum pe zi ce trece, ma linisteam putin cate putin si ma resemnam cu ideea. Ma rugam la Maicuta Domnului sa nu ma lase si sa ma intareasca iar pe Sfantul Nectarie il rugam (si ii mai rog inca) sa ma ajute sa imi continui studiile si sa ma lase decanul sa sustin licenta in luna februarie. Iar Sfantul Nectarie cum e mult milostiv nu m-a dat uitarii si saptamana trecuta i-am simtit ajutorul de 2 ori. Prima data a fost cand am mers la facultate cu inima cat un purice sa imi platesc taxa de reinmatriculare pentru a putea reface cursul la acea restanta, am intrebat pe administrator daca eu pot da licenta in februarie (eu stiind din anul anterior ca nu aveam dreptul), acesta mi-a spus:" Da o poti da, dar pentru asta trebuie sa ai realizata lucrarea de licenta". Slava tie Sfinte Nectarie pentru ajutorul dat!!!!!!! Stiu ca imi va fi greu cu acea restanta dar voi face in asa fel incat sa dau licenta in februarie. Nu ma dau batuta sub nici o forma!!!!!!!! Un alt sprijin pe care l-am simtit din partea sfantului a fost tot saptamana trecuta cand mama unui fost prieten de al meu, bolnava cu inima foarte grav, cazuse intr-o coma foarte profunda iar medicii spuneau sa o i-a acasa sa o inmormanteze ca nu mai reactioneaza la nici un tratament, eu l-am trimis pe fostul meu prieten la moastele sfantului la bucuresti sa se roage acolo si sa i-a ulei sfintit de acolo si sa o unga pe mama lui. Acesta a facut cum l-am indrumat, a citit si el Acatistul Sfantului Nectarie, si eu si tatal lui iar vineri noaptea femeia si-a revenit din coma!!!!!!! Am inteles ca nimic nu se poate face fara ajutorul lui Dumnezeu, al Maicii Domnului si al sfintilor lui. Rugati-va Maicii Domnului care este ocrotitoarea si mijlocitoarea noastra, Sfantului Nectarie care este atat de bun si lui Dumnezeu care este mult-milostiv cu noi. Slava tie Sfinte Nectarie si multumesc pentru ajutorul dat!!!