Citat:
În prealabil postat de Iubirea
Raul ideea este ca nu trebuie sa te inversunezi asupra internetului sau a TV-ului sau a orice altceva...ca trebuie sa renunti la ele ca sa duci o viata sanatoasa...ideea este ca trebuie sa le folosesti cu dreapta socoteala si doar atunci cand iti este necesar...de ex. la TV poti vedea emisiuni fff interesante, educative, culturale...etc...pe net poti gasi orice informatie doresti si poti vorbi gratis cu persoane dragi care poate nu-ti sunt prea aproape ca sa te poti intalni mai des. Daca esti student internetul e minunat...de multe ori am zis ce pacat ca pe vremea cand eu am fost studenta nu am avut aceasta posibilitate...mi-ar fi fost mult mai usor sa invat si as fi avut mai mult timp sa dedic studiului, nu sa-l pierd pe mijloace de transport ca sa merg prin biblioteci unde stateam ore si zile...
In rest ideea cu prietena nu e rea deloc...si daca gandul ti-a venit spontan este de la Dumnezeu (asta zice pr. Arsenie Papacioc...nu eu)...deci pune-te pe treaba...adica pe cautat :)))))
Succes!!!!
|
Stiu ce vrei sa spui,constientizez perfect ca sunt si lucruri utile la TV si pe net,dar (si aici este un mic "DAR") de multe ori ne cam pacaleste diavolu. Adica involuntar se intampla sa mai gustam si din cele ce nu ne sunt de folos sau si de cele bune sa facem abuz. Trebuie sa avem o vointa de fier ca sa putem filtra numai ce este bun pe deplin. Cateodata imi vine sa sparg laptopul,sincer. E o mare patima,imi rapeste mult timp (chiar daca,repet,in cea mai amre parte il folosesc in scopuri bune,utile,ma informez etc.). Si daca l-as lasa,gaseste diavolu alternativa lui! Ca uite,de TV m-am lepadat COMPLET,dar i-a luat locul laptopul! Ce afacere am facut? Sau daca il inchid tot fac cum fac si intru pe net/mess de pe PDA. Multe arme are dracul... Si sa le arunc nu pot,prea mi s-a legat inima de ele. Off,cata dreptate avea Hristos cand ii indemna pe bogati sa se lepede de ceea ce ii controla (averile lor) si pe oamenii toti sa se lepede de sine! Da,aceste lepadari sunt grele,toate parca ne-au creat o asa mare dependenta,incat pentru Hristos locul este din ce in ce mai stramt. Mi-e lene si sa mai folosesc transportul in comun (desi statia e la 15 metri de scara blocului meu),prefer masina. Ce josnici am ajuns! Practic ne este aproape imposibil sa ne lepadam de tot ce ne vatama. Cu adevarat viclean este diavolul! Sper sa reusesc sa mai elimin din ceea ce ma domina!
PS acel gand (idee) cu o eventuala prietena care sa nu aiba net chiar mi-a venit pe moment,sa stii

Acum sa vad ce va randui Dumnezeu,cu greu se mai gasesc oameni simpli si modesti. Eventual sa aiba si rau de masina,ar fi perfect

Sau deja am ajuns cu gandul prea departe

Dar ca tot a venit vorba,am mai avut o prietena ce nu avea net (adica avea da nu folosea PC-ul niciodata) si ghici ce? Cu ea am doborat recordul,am vorbit vreo 7 ore la telefon... Vezi,nimic nu iese bine