Eduard Togoreanu
Vreau sa va povestesc si necazul meu..
Prietena mea despre care va tot scriu de 2 ani incoace, Catalina (cea cu metastaze) a ajuns pe mainile unui astfel de bioterapeut. Eduard Togoreanu il chema si 'vindeca" cu spanz.
Acum sa spun si de ce pun aceste intrebari. Catalina mea se lupta cu moartea de 2 ani si ceva. La fiecare cadere asteptam sfarsitul..dar Maica Domnului nu ne lasa si iar ne riidcam. Medicii spun mereu ca este o minune ca un om ca ea (metastazele i-au cuprins tot corpul) inca mai traieste si mai mult decat atat merge pe picioarele ei.
Acum 1 luna, doctora i-a spus in fata. Draga, daca mai prinzi anul nou sa spui Bogdproste. Daca pana acum a mai mers cum a mers acum sa stii ca aproape nu mai ai plamn si cine te-a tinut pana acum sa te tina si de acum incolo in viata. Eu iti dau maximum 3 luni.
O crestina de la biserica unde merge a indrumat-o spre aceste E. Togoreanu. M-a sunat mi-a cerut parerea, i-am spus scurt, NU!
Sa mergem ca pana acum, cu Stapana. Mergi si vorbeste si cu duhovnicul si cere-i sfat.
Raspsunsul ne-a lovit in moalele capului. I-a spus, Mergi la el si te trateaza! Catalina i-a explicat ca nu se simte bine in prezenta lui, ca are cristale pe masa ca lucreaza cu bioenergie dar parintele i-a raspuns. Mergi! Ca doar tu mergi sa faci tratament cu spanz nu cu celelalte. Iar spanzul este planta lasata de Dumnezeu.
Acum ea saraca, plange la mine si ma intreaba ce sa fac, surioara?!
Eu ce sa-i spun? Sa treaca peste duhovnic? Nu pot! Dar nici nu pot sa-mi mint Constiinta. Cum sa pun un om ce are viata tintuita intr-un fir de ata...sa aleaga? Simt ca se da batalia finala. ma simt..... Intai am fost refuzata de manastirea B. cand am vrut sa o duc acolo o saptamana. Apoi a venit aceasta de la duhovnic. Ea saraca trage de mine plange si-mi spune, nu ma lasa singura. Plange si ma intreaba mereu:
Surioara daca imi pierd sufletul acum la sfarsit?
dar, Daca Stapana vrea sa ma vindec prin asta si eu dau cu piciorul? care e calea?
Oare ma putteti intelege cum ma simt?..
Duhovnicul mi-a spus, rugaciune Jenica. Rugaciune!
Dar eu sunt un om de nimic si nici rugaciune nu stiu sa fac. Cum sa-mi impac Constiinta? Cum?
Ce sa fac?????? Domnule dr Anastasiu, domnule doctor Zaharia, ce sa fac???? Ma simt cumplit de neputincioasa. Va marturisesc cu lacrimi ca nici daca as fi eu in situatia asta nu m-as simtit atat de vinovata. Stiu ca nu e bine ce face si totusi nu am puterea sa ii spun, asteapta moartea. I-am spus bland, Catalina, cauta sa te imprietenesti cu moartea. Gandeste-te ca o vei vedea pe Stapana.. E singurul lucru pe care il mai poti face acum.
dar nu am avut taria sa trec peste duhovnic sa-i spun, nu merge.
E cumplit..ptr ca nu poti intelege un om aflat in aceasta situatie. Orict ai vrea, nu-i poti intelege durerile, framantrile, caderile.. si de aceea e fff greu sa-i spui, fa aceasta!..
Dar daca se intampla inevitabilul..si familia ei (care o indeamna si ea sa mearga la acest bioterapeut) ma va ura pe mine ptr moartea ei?
Unde gresesc eu, domnilor doctori? Unde?
Last edited by eduardd; 22.09.2010 at 08:46:43.
|