Daca stiti ceva remediu pe baza de plante pentru dureri de san, va rog sa postati . Am dureri la sanul drept de vre-o 13-14 ani de zile, nu am noduli si nu ma doare permanent, insa destul de des. Am fost la doctor acum vre-o 3-4 ani si mi-a facut ecografie, mi-a spus ca nu este o problema ingrijoratoare, insa mi-a dat tratament cu progesteron pentru 3 luni de zile. Am oprit repede tratamentul fiindca observam ca ma ingras irational si mi se accentua cresterea parului pe fata ...nu stiu daca el a fost problema. Oricum, o perioada nu m-a mai durut atat de acut, ci destul de nesemnificativ, chiar daca nu am luat tratamentul.
Am cam ignorat aceasta situatie si am lasat, intr-un mod inconstient, sa treaca timpul iar durerea a ramas tot acolo. Mi s-a spus ca aceasta se manifesta pe sistem hormonal, stres si alti factori care o pot favoriza.
Nu am luat niciodata anticonceptionale .
Are legatura viata sexuala cu aceste probleme ? Am inteles ca da, dar nu pot spune in ce masura, oricum, cred ca fiecare dintre noi intampina diferite situatii in aceasta priviinta, dar nu se manifesta la fel pentru toata lumea.
Ma intereseaza informatii despre aceste probleme si remedii, daca se poate, naturale .
Cum se manifesta durerea ? Pai, la inceput a fost destul de mare, de fapt este prea putin spus la inceput, fiindca aceata a persistat ani de zile, apoi s-a mai diminuat, uneori parca a si disparut complet, mai cu precadere dupa nastere.
Apoi a revenit, uneori ma durea destul de tare si prin simplul fapt de-a merge , prin apasarea piciorului in pamant. Simt intepaturi, zvacniri dureroase la nivelul acestuia, sau doar o durere ca de vanataie, uneori nu ma doare deloc.
Si, are legatura si cu perioada de menstruatie sau cu perioada de fertilitate, dar nu intotdeauna.
Este vorba de sanul drept, in zona dintre sani, daca ar avea vre-o importanta, iar durerea nu s-a extins in toti acesti ani, ci a ramas cam la acelasi nivel.
Am inteles ca exista si alimente care contin substante ce inlocuieste medicatia chimica obisnuita , influientand cresterea hormonala necesara, cum ar fi progesteronul. Nu stiu, intreb si eu .
Va multumesc !
Last edited by ory; 22.09.2010 at 10:36:44.
|