View Single Post
Vechi 22.09.2010, 11:42:11
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Da, multe adevaruri se spun aici, dar si lucruri mai degraba relative .
Nu prea imi place ideea de " sigur " va face cancer, doar pe premiza nelinistii...
Mai este vorba si de genetica, si de caracterul omului de a-si contabiliza nemultumirea care, intr-un fel sau altul fiecare este incercat de ea, depinde si de alimentatie si de activitatile fizice, de educatie, etc.
Imi amintesc, cu ceva timp in urma, ca am vorbit cu un om mai batran din familie despre multe lucruri, pana am ajuns la aspectul sanatatii si , implicit la problema mea cu sanul drept .
Atunci acesta mi-a spus ; " cred ca ai poftit ceva foarte puternic si nu ti s-a implinit " . Am stat putin, m-am gandit la ideea de pofte care se intalneste in timpul sarcinii si trebuiesc satisfacute, pofte de alimente. Dar eu nu am intalnit aceasta situatie, nu am avut pofte de acest gen si nici nu am de felul meu . Apoi, acest batran care, de altfel, este un om serios si chiar se dovedeste astfel in societate si in familia lui, mi-a spus : " si a dori pe cineva cu ardoare, a dori sa saruti pe cineva si a nu ti se implinieasca acest lucru, tot pofta se numeste si are repercursiuni fizice, mai ales daca se persista un timp in acest gen de dorinta si nu se realizeaza, cu alte cuvinte, este vorba de patima si foc in suflet, chiar si de moment". Vreau sa spun ca acel om chiar vorbea serios, dandu-mi si explicatii, pe care nu prea mi le amintesc.
M-a facut sa rad, nu m-am gandit niciodata si la acest aspect, dar poate pe undeva avea dreptate, cine stie ,fiindca nu pot spune ca nu am intampinat si astfel de lucruri, insa, bine-nteles ca mi-am vazut de treaba mea fiindca, ce s-ar intampla daca omul ar face tot ce-i tuna prin cap intr-un moment sau altul, sau prin chimia asta complexa din care suntem formati, exista, totusi, si discernamant. .
Oricum, nu cred ca durerea ar persista, din acest punct de vedere, atata timp, mai ales duppa ce " focul " trece, si-nca destul de repede.
Dar vezi, dupa cum spune articolul lui Anita mai sus, acest rationament parca ne este uneori atat de potrivnic, mai ales atunci cand apar dezamagirile, incertitudinea si alte bazaconii ale existentei noastre efemere, anyway.
Deci, in consecinta cred ca durerile organismului nostru au ca motiv mult mai multi factori decat se aude pe ici , pe colo, si acestia sunt strans legati intre ei pe intreaga perioada a vietii fizice si psihice.
Da, Anita, toate reactiile negative, toate trairile sufletesti atat de dureroase ne pot influienta sanatatea intr-un mod drastic . Dar, Slava Domnului ca exista si minunea remedierii si a fortei pe care o capatam, parca intr-un mod formidabil, pentru a putea face fata incercarilor si a supravietui si a ne purta sensul Dumnezeiesc de-a ne purta Crucea in aceasta viata trecatoare.

Last edited by ory; 22.09.2010 at 11:58:45.
Reply With Quote