Aduceti-va aminte:
geo.nektarios scria cu cateva pagini mai in urma urmatoarele, ar trebui sa luam aminte:
Sf.Nectarie desi ne ajuta foarte mult, mai ales cand STIE ca trebuie sa intrevina, si o face fara ezitare, sunt si momente in care NU raspunde imediat! De ce?
Aceasta „problema” nu este numai cu Sf.Nectarie ci si cu Maica Domnului si alti Sfinti, sau Insusi Hristos!
Cum asa? Dumnezeu lucreaza (asculta rugaciunea) prin mijlocirea Maicii Domnului, lucreaza prin Sfintii Sai, dar NUMAI CAND NE ESTE DE FOLOS!
De aceea, „nu stiti ce cereti” ne este de intarirea cuvantului mentionat! Noi nu stim ce sa cerem de la Hristos, sau cerem si nu ni se da, pentru ca nu ne este de folos! Rugaciunea trebuie sa fie pe cat de sincera pe atat de curata!
In rugaciunea catre Sfinti, Maica Domnului, Dumnezeu, trebuie sa fim SINCERI cu ceea ce ceram ca daca suntem vicleni, El stie si ne rusineaza, trebuie sa CEREM CU STARUINTA, ca daca ne rugam o perioada si apoi cedam, inseamna ca NU AM CERUT CU CREDINTA, si nu am vrut cu adevarat ce am cerut! Apoi sa CREDEM ca putem fi ajutati, nu sa ne indoim... „daca nu ma asculta... M-am rugat si am spus sincer, dar... nu stiu..” aici deja se vede NEINCREDEREA in ajutorul divin! Apoi sa CEREM SA SE FACA VOIA DOMNULUI, desi cerinta noastra este cea spusa Lui, SA LASAM SA FACA DOMNUL CUM STIE CA NE VA FI SPRE SLAVA LUI!
Sa cerem sa ne arate daca ne este de folos ceea ce cerem! Ca daca e de folos, iti va da Domnul ceea ce ceri. Iar daca nu ti se da, dupa MULTA rugaciune, ti se va arata ca nu ti-a fost de folos, printr-o iconomie divina, printr-o minune a Sa! Nu vei ramane neincredintat! Iar daca intarzie indeplinirea rugaciunii, inseamna ca NU iti este de folos cand ceri, pt ca Dumnezeu Cel Atoatestiutor, in INTELEPCIUNEA Sa Dumnezeiasca STIE CAND sa iti dea!
Asa este cu rugaciunea catre Dumnezeu, Maica Domnului si catre Sfinti!
Dumnezeu sa ne Binecuvinteze!