Reintoarcerea din cadere-Pocainta nesfarsita
Tu darnica Maica,Povatuitoare de taina Doamna nadejdii,a inserarii albastre, Stapana cu trei luceferi pe haina, Si sfanta Anghira a neputintelor noastre! Catre Tine din nou,iata ,am venit! Rapus sunt de lume,de ganduri robit, Ca dupa sfatul cel sfant si binecuvintare partas m-am facut la mintuirea mea; Hotarare am pus ,indreptata si tare, sa ma silesc toata clipa a ma ruga. Dar idol de tarana cugetul meu nu-mi lasa ragazul sa ma statornicesc sa fac din rugaciune ,cristelnita lui Dumnezeu intru zdrobirea inimii ,spre care ravnesc, Ajuta-ma dara,Ajutatoarea mea si da-mi darul lacrimilor pocaintei ca sa spal cu ele duhul neputintei si invredniceste-ma iarasi sa-ti pot canta: Bucura-te ,bunavointa de roua ce pe credinciosi ii intaresti; Bucura-te ,ajutorinta si in cadere a celor neduhovnicesti; Bucura-te ,acoperamint ce te asterni peste orice slabiciune; Bucura-te .Mireasa urzitoare de nesfarsita rugaciune!!!!.........................ai grija Maicuta Sfanta de roaba ta Cornelia in incercarea ei.
|