View Single Post
Vechi 24.09.2010, 10:07:20
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de slamdaffodil Vezi mesajul
Buna ziua!

As dori, daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu un lucru...
Atunci cand citesc un acatist sau citesc o rugaciune imi tot zboara gandurile in alta parte...ori ma gandesc la ce am mai facut, ori imi vine o melodie .
Imi adun gandurile la rugaciune, dar apoi iar imi zboara ...nu stiu ce sa fac sa scap de ele !

Doamne ajuta!
"pana sa te rogi cum trebuie te rogi cum poti" spuneau Sfintii Parinti... dar asta nu inseamna ca trebuie negligata nici "calitatea" ("Dintru adacuri am strigat catre tine, Doamne Doamne auzi glasul meu" Psalmul 129, evident ca este vorba de adancul sufletului) nici "cantitatea" ("de sapte ori pe zi Te-am laudat pentru judecatile dreptatii Tale" Psalmul 118).

rugaciunea trebuie sa fie un dialog sincer cu Dumnezeu. Trebuie sa fim constienti ca EL ne asculta si este important tonul vocii noastre, cugetul inimii noastre... nici noua nu ne convine cand cineva vorbeste cu noi si nu ne priveste (ba se mai uita si in alta parte)... sau nu este atent (vorbeste cu noi si se se mai uita si la televizor sau mai vorbeste si cu altcineva...)

In concluzie la rugaciune trebuie sa alegem cele mai frumoase cuvinte sincere izvorate din inima curata si iubitoare, fiind constienti ca atunci cand ne "asezam la rugaciune" cel rau va cauta prin toate mijloacele sa ne opreasca...

Last edited by Eugen7; 24.09.2010 at 10:11:44.
Reply With Quote