Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe
Doamne ajuta!
Dragul meu Alexandru,
Dupa cum se vede si mai sus, fratia ta reiei o problema pe care ai mai ridicat-o pe forum. Sau este alta? Inteleg ca ai facut acest lucru de mai multe ori?
Oricum ar fi, ma surprinde ca tii mortis sa dai banii inapoi in loc sa arati constiinta lucratoare spre bine referitor la pacatul hotiei. Du-te la spovedit, da nu oricand, ci atunci cand esti sigur ca simti in suflet parere de rau pentru ca ai furat si cand esti hotarat sa nu mai repeti acest lucru. In ceea ce priveste banii, crezi ca lui Dumnezeu ii pasa ca dai "inapoi" paguba la "cursul zilei"? In primul rand paguba lui Dumnezeu este sufletul tau, omule, nu o suma de bani mai mare sau mai mica. Apoi, de unde stii tu cata paguba ai facut? Daca cu banii pe care i-ai luat, viata unui om urma sa fie salvata, crezi ca poti sa o dai inapoi "la cursul zilei"? Nebune!!!! Dar poate banii ce i-ai luat ar fi ispitit pe altul care, in urma furtului tau, a renuntat la fapta lui si astfel si-a salvat viata si a lui si a altora! Atunci poate esti un inger, si astfel trebuie sa mai primesti si alti bani de la Biserica inca! Eu te-as intreba, CAT?
Ai furat mult sau putin? Si ce daca? Pe mine, daca ai veni sa te spovedesti, nu suma m-ar interesa in mod direct, ci pocainta ta fata de fapta ce ai facut. Din ce scrii, poate gresesc, iarta-ma, nu prea se intelege pocainta ci doar dorinta de a "restabili dreptatea" financiara!!!! "Mergeti de invatati ce inseamna cuvintele mila voiesc, iar nu jertfa" zicea Mantuitorul nostru Iisus Hristos!
Peronal cred ca nu iti pare foarte rau de ce ai facut si e pacat pentru sufletul tau! Sau poate doar incerci sa ispitesti pe frati spre certuri de cuvinte??!!!
|
Subscriu la ce a spus parintele....chiar te sfatuiesc sa iei aminte si cu aceasta ocazie multumesc parintelui ca exista printre noi...mi-as fi dorit sa fie mai multi useri asemenea parintelui, cu asemenea sfaturi si cuvinte de folos...
In rest as mai adauga din punctul meu de vedere ca te poti spovedi la orice alt preot, nu la cel pe care l-ai pagubit....important este sa iti cauti unul pe care sa stabilesti sa-ti fie duhovnic daca nu pt toata viata, macar pt o perioada cat mai lunga...acestuia la spovedit va trebui sa-i spui pacatul. Iar banii sa-i returnezi bisericii de unde i-ai luat si nu necesita sa si spui in gura mare ca acesti bani pe care tu ii dai de fapt i-ai luat cu ani in urma, desigur ca nu-i poti alatura unui pomelnic....pur si simplu ii poti pune intr-o cutie a milei ca sa nu starnesti intrebari sau alte curiozitati.