Citat:
În prealabil postat de Raoul
Postez si eu aici,ca sa nu mai deschid alt topic. Eu din ce am auzit am un cu totul alt nume de botez decat cel trecut in certificat. Nu stiam de acel nume,nu l-am folosit niciodata,deci cu atat mai putin la pomelnice,spovedanie etc. Si preotii imi stiu numele meu normal,cel din certificat. Cam "nasoala" situatia,nu?
La nastere nu am avut nasi,iar certificatul mi s-a facut atunci in spital,numele fiind pus mai mult pe loc (cel putin cel de sfant). Am fost botezat tarziu,pe la vreo 5 luni,unde mi s-a strigat alt nume (o sa ma interesez sa stiu exact cum a fost,nu mi s-a spus nimic despre treburile astea,mama nici nu era de fata,nici ea nu stie cu ce nume am fost botezat). Deci e pacat ca sunt strigat in alt fel? Ca eu nu mai inteleg nimic. Am avut o viata atat de "ciudata",iar credinta nu stiu cum mi-a fost insuflata,ai mei parinti fiind credinciosi doar cu numele. Totusi,a fost ceva in sufletul meu,un graunte care a inceput sa incolteasca. Cum? Numai Dumnezeu stie!
|
Citind postarea aceasta m-am gandit pentru o secunda sa te intreb: raul tu esti sigur Raul sau esti Iubirea??? :)))) :)))) :))))
Am o situatie a numelui daca nu identica, sigur 99% asemanatoare cu a ta :)))))
FFFF interesant pt mine.
La nastere in spital pe certificatul de nastere mi s-au trecut doua nume pe care le am pana in ziua de azi....botezul era planificat la 5 luni, dar mi s-a facut in regim de urgenta de catre bunica mea care era cu mine acasa in timp ce eu eram in agonia mortii in patut (parintii mei nu erau acasa)....ea a alergat la biserica care era langa casa noastra si a spus preotului situatia...cand preotul a intrebat-o cum ma cheama ea de frica si emotie a uitat numele din certificat si a spus cu totul alt nume care nu este trecut nicaieri in acte si nimeni nu m-a strigat cu acel nume...martora a fost femeia de la lumanari iar nasa mea este de fapt bunica....in rest pustiu si frig, fiind o zi de iarna geroasa.
Apoi la 5 luni iar mi s-a facut "botezul" dar numai o rugaciune si in rest masa si dansul...ca asa e la noi..."nici o masa fara peste" :))))