View Single Post
Vechi 25.09.2010, 11:36:04
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
vizavi de ce s-a spus aici, despre calugari, ca au munci istovitoare si lungi...

acum doi ani aflandu-ma in trecere prin bucuresti, am ajuns obosit intr-o dupa-amiaza tarzie la o manastire celebra, cam la vreo 30 km,in marginea bucurestiului, intr-un fel de sat, cu multi tigani !

Ce am putut sa vad cu ochii mei, a fost ca trotuarele din curte nu erau prea curate, si manastirea era intr-o anumita stare de neingrijire !

apoi am inteles de la saul batran,ca, manastirea are grajduri cu animale, care sunt insa ingrijite nu de calugari,ci de oameni angajati din afara,special pentru asta !

!
Radu din descrierea ta nu e greu sa ghicesti despre ce manastire este vorba...eu am mai scris pe acest subiect...nu-l reiau...insa lasand la o parte viata calugarilor "mireni" acolo exista Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni, in muzeu sunt picturi ale lui Grigorescu, manastirea este ctitorie a lui Matei Basarab, ctitor de altfel al multor manastiri din Valcea, acolo este inmormantat mare duhovnic al Bucurestilor, pr. Sofian Boghiu...deci avem ce vedea si e de ajuns sa ne oprim aici.

Referitor la grajduri si cine munceste...sa stii ca in Romania aceasta nu este singura manastire iar ascultarea intr-o manastire nu se rezuma doar la grajd sau munca campului...sunt cateva mii de manastiri si schituri, cu o istorie mai mult sau mai putin bogata, cu o viata administrativa mai mult sau mai putin modernizata. Dar eu iti spun ca proportia celor care se gospodaresc singure este mai mare decat a celor care au angajati pentru ajutor...iar ca sa te convingi te invit sa mergi in pelerinaj la cat mai multe.