View Single Post
Vechi 25.09.2010, 21:47:45
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Astăzi am lipsit toată ziua de pe forum și constat cu amărăciune că s-a coborât foarte mult standardul [și] pe acest topic, iar dvs. părinte -fără supărare- mă așteptam să-l ridicați în virtutea mandatului ce-l dețineți.
În consecință, veți putea să mă treceți și pe mine pe "lista neagră" a (în ordine cronologică și cu ghilimelele de rigoare): păgânilor, hulitorilor, nebunilor, lupilor, ispititorilor și iar hulitorilor ce trebuie să se ducă tot învârtindu-se în iad (sper să nu mai coborâți o treaptă, cea a drăcuielilor).

Cât despre maica Domnului, aflați că nu este câtuși de puțin ipocrizie în a considera jignire și gravă ofensă adusă memoriei ei imaginea aceasta de gospodină la cămara cu slănină. Asta ar echivala cu transformarea ei din "preacurata născătoare" în "necurata". Judecați și dvs. dacă merită ea o asemenea hulă.
Și o ultimă constatare: cădeți și dvs.(deja pentru a doua oară) în capcana confundării acestui forum (și mai ales a acestui sub-forum de dialog cu "sectarii") cu casa dvs. Cu umilință vă atrag atenția că aici nu e nici biserică, nici club privat, e un forum public și respectiv un sub-forum de dialog interconfesional. Dacă vă supără acest adevăr, puteți închide sub-forumul și-l puteți transforma într-un loc de dat cu piatra în sectari. Am putea astfel să-l părăsim, eventual scuturându-ne praful de pe picioare.
Sunt absolut sigur ca aveti un intelect care va poate asigura capacitatea de a face diferenta intre hula si altceva, orice ar fi! Sunt la fel de sigur ca sunteti suficient de capabil sa "intoarceti vorba", dar sa ajungeti pana acolo incat sa folositi, spre a lovi intr-un preot ortodox, persoana Preacuratei Nascatoare de Dumnezeu, este mai mult decat pot intelege! Teoretic, ar fi doua variante: fie o cinstiti pe Nascatoarea de Dumnezeu in mod real si deplin si atunci nu ati mai fi adventist, fie nu o cinstiti si atunci tot curajul si toata certarea ce imi faceti este doar "chimval rasunator".

Eu, deoarece pana acum nu ati avut capacitatea sa faceti, macar in teorie, marturisirea ce v-am propus, inteleg ca ar fi cea de-a doua varianta. De aceea am senzatia ca orice vorba in care pomeniti pe Preacurata Fecioara, suna in urechea mea de mii de ori mai injositoare decat hula de care ma acuzati.

Vreti sa scoateti in evidenta faptul ca as fi un preot rautacios! Nu va osteniti, fiindca eu strig asta in gura mare mereu. Totusi chiar rau fiind eu, nu mi-am permis sa va trimit in iad. Ati interpretat (voit) gresit. In fraza aceea spuneam sa va retrageti, "intr-o miscare de rotatie", in iadul vostru lumesc, adica in ratacirea voastra. Este o rautate cu toate ca sincer imi doresc sa vedeti toti Lumina cea Adevarata; pentru faptul ca sunt momente cand nu mai pot sa ma rog in iubire desavarsita pentru unii semeni, imi fac pocainta inca. Iertati-ma si dumneavoastra!

Capcana nu este capcana, aici chiar este "casa mea". Eu sunt crestin-ortodox! Aici sunt fratii mei crestini-ortodocsi, aici am vazut icoana Maicii Domnului si semnul Sfintei Cruci! In toate clipele vorba este despre Hristos! Avem chiar si rugaciune! Da, este casa mea!!! Nu a fost interzis numanui sa intre; doar sa fie cuviincios cu casa aceasta ortodoxa. Atat!
Reply With Quote