Subiect: Cum facem cruce?
View Single Post
Vechi 25.09.2010, 23:00:56
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Nu l'am intalnit la nici un parinte si la nici un calugar din manastirile pe unde am ajuns pana acum.
Monahismul este locul unde se verifica autenticitatea oricarui lucru legat de credinta si Biserica Ortodoxa.

Mie nu mi se pare un lucru placut. O simpla cruce, clara si simtita, cred ca este de ajuns.
Acest gest nu are legatura cu Sf. Cruce...chiar si autorul topicului in intrebarea sa specifica prin termenul "DUPA":
Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Este rau ca dupa ce facem semnul sfintei cruci sa deschidem palma si sa o duce la piept(inima)?
Unii dupa ce isi fac Sf. Cruce isi tin mainile impreunate in dreptul pieptului...acesta fiind un gest de continuare a rugaciunii dupa inchinare, altii isi lasa mainile pe langa corp pur si simplu, altii le tin impreunate in zona abdominala...deci sunt diferite gesturi care se fac DUPA.
Ce poate fi gresit ca in anumite momente (de ex in timpul slujbei sau a rugaciunii personale) dupa ce faci semnul Sf. Cruci sa iti duci mana la inima iar mintea ta sa fie la Hristos?...nu o duci la fund, nu o bagi in buzunar, nu o pui in cap...o lipesti de inima efectiv involuntar pentru ca traiesti dragostea lui Hristos din momentul respectiv...din cuvintele slujbei sau ale rugaciunii...este ca si cum ti-ai darui inima LUI...

Eu am mai spus ca e valabil doar daca este un gest involuntar, intr-un moment de traire....daca e premeditat nu are valoare, nu facem asta sa aratam oamenilor ca suntem altfel sau mai interesanti...