View Single Post
Vechi 26.09.2010, 10:12:12
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lidia81 Vezi mesajul
Chiar nu am vrut sa judec pe nimeni si nu am acest obicei!Dar m-am uitat la toate discutiile din aceasta categorie si nu-mi plac deloc.Nu-i vorba de greseala.Eu am un dar natural de a-mi recunoaste greselie dar nu inseamna ca intodeauna ma corectez.
Un sfat as avea pentru multi care posteaza:Degeaba incercati sa va convingeti unii pe altii ca oricum nu veti reusi.Toti aveti prejudecati si nu veti accepta ce spune celalalt.Reusiti doar sa va enervati.
Matei 5(Biblia ortodoxa cu aprobarea Sfantului Sinod)
38. Ați auzit că s-a zis: "Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte".
39. Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviți celui rău; iar cui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt.
40. Celui ce voiește să se judece cu tine și să-ți ia haina, lasă-i și cămașa.
41. Iar de te va sili cineva să mergi o milă, mergi cu el două.
42. Celui care cere de la tine, dă-i; și de la cel ce voiește să se împrumute de la tine, nu întoarce fața ta.
43. Ați auzit că s-a zis: "Să iubești pe aproapele tău și să urăști pe vrăjmașul tău".
44. Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc,
45. Ca să fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele și peste cei răi și peste cei buni și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți.
46. Căci dacă iubiți pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veți avea? Au nu fac și vameșii același lucru?
47. Și dacă îmbrățișați numai pe frații voștri, ce faceți mai mult? Au nu fac și neamurile același lucru?
48. Fiți, dar, voi desăvârșiți, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârșit este.
perfecta dreptate in aceste versete.
Asa si facem noi ortodcosii. Am poftit pe toata lumea aici, dupa cum vezi sunt oameni de diferite culte si secte aici, usa le-a fost deschisa, ba i-am invitat si sa citeasca hrana noastra de suflet si ei ce au facut? au hulit, ne-au provocat, si au incercat dupa cum bine spui sa ne lamureasca ca ei au dreptate. Acu ce sa facem? sa ne retragem si sa lasam hulitorii in casa noastra? nu ar fi asta o slabiciune in fata celui rau?
Nu noi ne-am dus in casa lor sa ii lamurim. Ei au batut la usa noastra si noi i-am primit.
cei care vin aici pe forum crestinortodox si nu sunt ortodocsi vin ei oare in cautare de hrana sufleteasca? sau vin spre smintirea altora? ce intentii au ei? cand provoaca discutii inutile cu contraziceri nesfarsite?
eu de pilda nu vreau sa lamuresc pe nimeni de nimic, eu vreau doar sa nu las un ortodox la inceput de drum sa se sminteasca din pricina musafirilor rai. ca exista si musafiri buni, dar aceia sunt rari.
Uite: lastunul vine dupa 65 pagini de discutii interminabile despre Botez sa provoace o discutie care ne duce direct la pagina 1 a acestui topic. Ce sa ii spun eu lui? sa o luam de la capat cu cele 65 de pagini ca el nu are rabdarea sa citeasca?
pai nu i-am spus frumos sa citeasca din nou totul? si el ce-a facut decat sa se lamenteze ca nu stim sa ii raspundem, ca nu vrem etc. adica el e desteptul si habar nu avem de nimic. si asta in casa noastra.
Acu nu ne ramane decat sa ne rugam pentru el si atat.
Domnul sa ne aiba in paza sa pe toti.
Reply With Quote