View Single Post
Vechi 26.09.2010, 14:34:59
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Sunt niște... copii (sic!) fidele ale părinților lor. Ceea ce sunt și copiii ortodocșilor. Adventiștii nu stabilesc vârsta botezului la 20 de ani. Mulți din ei se botează la 14-16 ani. Unii chiar la 12.
E clar că niciun neoprotestant nu stabilește o vârstă a botezului.
Dar un botez "la 14-16 ani. Unii chiar la 12." nu este cam prematur? Sau la vârsta de 12 ani, de-abia "ieșit din găoace", după criteriile maturității, este o vârstă potrivită botezului? Asta, în caz că lucrezi cu copiii și știi ce poate să știe un copil de 12 ani... Și mai ales, un copil a cărui credință este condiționată exclusiv și excesiv de cea părinților. Și până la urmă, în atari condiții, nu poți să elimini problema și să-i botezi la câteva săptămâni pe toți? Fiindcă de unde ai garanția că la 12 ani va fi "mai conștient" într-ale credinței creștine decât la două luni sau 50 de ani? Și mărturisirea credinței, în acest caz, cum devine? Un copil de "14-16 ani. Unii chiar la 12." nu cred că are discernământul necesar să aleagă irevocabil ceea ce crede și va fi, la fel ca un copil de două luni.

Credința creștină o confirmi sau o infirmi, nu o stabilești definitiv prin botez! Botezul e o etapă necesară și atât, nu un capăt de drum!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 26.09.2010 at 14:41:48.
Reply With Quote