Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Prefer o logică suferindă în locul unei logici moarte ce slăvește lucrurile moarte.
|
O logica suferinta ESTE moarta.
Nu va mai jucati cu cuvintele, va raniti singur.
Citat:
Eu nu reping Crucea lui Hristos, ci doar cruciulițele de argint, de aur și crucea plină de leduri și panglici ca o sorcovă din curtea bisericii de cartier. Eu nu mă închin kitch-ului, ci Celui de pe Cruce. Evreii din pustie nu se închinau șarpelui, ci doar priveau la el. Idolatri au devenit doar când au agățat "icoana" lui Nehuștan în Templu.
|
Aia cu leduri nu-mi place si mie, in rest, de la caz la caz si ce se afla in cel care o poarta, si cum nu sunt Dumnezeu si nici protestant sa ma cred unul, nu-i pot judeca pe altii ca sa spun ca nu au ceea ce le trebuie pentru a fi un simbol cu o corespondenta autentica in sufletul lor.
Si daca tin minte bine, te-am rugat sa renunti la miturile urbane de tip protestant de genul 'ortodocsii se inchina la obiect nu la ceea ce reprezinta' desi pe de alta parte pot intelege si incapacitatea de a face asta din perspectiva unor probleme personale demne de toata mila.
In rest, unde este Hristos este si Crucea, un Hristos fara Cruce, sau a carui Cruce il priveste doar strict pe El, 'credinciosul' netrebuind decat sa intinda mana dupa mantuire, asa cum e predicat de protestanti este un fals hristos, un hristos mincinos care conduce oamenii spre Iad nu spre mantuire.