View Single Post
Vechi 26.09.2010, 16:10:37
0rtodoxia 0rtodoxia is offline
Banned

Data înregistrării: 21.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Evident că ne rugăm, doar că rugăciunea e firească și noi știm că o facem cu toții. În topic era vorba de celălalt timp liber, de dinainte de rugăciune. Încă nu suntem atât de virtuoși ca monahii încât să facem din rugăciune singura noastră plăcere și suflare. Lucrăm și spre asta ... dar e mai greu. Ai răbdare cu noi că suntem deșerți și ne plac lucrurile trecătoare. Om renunța la ele dar mai durează.

Pe de altă parte nu mi se pare o idee bună să vorbim despre cât se roagă fiecare. Așa poate apărea mândria, poate și discriminarea. Dacă spune cineva că se roagă 5 minute și eu știu că mă rog mai mult apare trufia și poate îmi spun „Uită-te și la ăsta, eu sunt mai bun decât el”. Așa că nu se cuvine a vorbi despre cât de mult ne rugăm.
bine, bine, am inteles..eu stiu una si buna ca cine incepe sa se roaga in urma bineanteles a unei hotarari interioare va creste si va creste dar nu se va gandi si nu va face altceva cand are un pic de ragaz si usor usor isi da seama ca nu e treaba cat timp te rogi ci cat de tare vrei sa te rogi! ca mai e o categorie ,dar care nu e o etapa ci e doar o inselare, care zice ca "ma voi ruga candva si eu mai mult" acestia nu se roaga! abia asteapta sa implineasca amaratele de rugaciuni tipiconale si inselati fiind de satana abia asteapta sa termine si sa uite de Dumnezeu de nu se vede! stiu asta bine caci am trait si eu inselarea asta!
dar in momentul in care iei hotararea si ceri lui Dumnezeu rugaciunea te rogi tot timpul ba la inceput si prin somn pana mai sloboade iarasi Dumnezeu putin patimile spre smerire.. dar le ridica la inceput daca vede ca ai sarguinta ca sa te ajute sa cresti.. e un hop de vreo luna de zile peste care trebuie sa treci.. cine l-a trecut ma intelege.. cine nu.. se va indreptati zicand ca e smerenie sa NU TE ROGI! inc si pe asta si mai rele am auzit si eu insumi le spuneam .. deci in doua se impart: in cei care se roaga si cei care nu se roaga! nu exista ma rog 20 de min pe zi.. aaa da.. o saptamana, poate doua, dar in scurt timp, le vei pierde si pe alea caci nu ai luat hotararea din adanc ,decizia de a te dedica lui Dumnezeu.. acestia nu cresc ci scad si rugaciunea lor e mai mult o chestie stupida care nu strapunge nici tavanul, cade pejos ca o musca beata.. iar a doua categorie chiar daca abia a inceput, va trai in rugaciune si usor usor va simti si prezenta Duhului simtita in inima.. cine stie cunoaste ce spun.. dar cine spune ca face nu stiu ce activitati din cele insirate pe mai sus ,apoi ala nu se roaga mai, ca nu poti sluji la doi stapani! nu poti in sensul ca e imposibil ,nu doar ca nu e frumos.. intelegi? Doamne ajuta si spor la rugaciune pentru toata lumea iar celor ce nu au putere sa o ceara si sa rabde putin pana cand vor invata sa nu se mai increada in ei insisi, caci rugaciunea este invatatoarea neputintei noastre, care vedere(a neputintei),iertati-ma, deschide usa smereniei.. despre care virtute n-mi mai permit sa vorbesc..ai inteles idea? nu poti sa te numesti crestin daca nu-ti dedici TOATA VIATA rugaciunii.. macar ca oi fi la inceput ca mine unul, dar chestia asta se simte de la o posta.. hai ca ai inteles tu.. Doamne ajuta
Reply With Quote