View Single Post
Vechi 26.09.2010, 17:53:41
0rtodoxia 0rtodoxia is offline
Banned

Data înregistrării: 21.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Si daca as fi un evlavios care se roaga 10 ore sa zicem,ar trebui sa ma laud pe forum? Cu smerenia ce facem? Sau vrei sa fim ca farieseul din pilda?? Nici eu nu pot sa te inteleg...

Mai bine primit de catre Dumnezeu este acela care se roaga catusi de putin dar se smereste,decat cel care se roaga 2-3 ore dar arunca piatra.

Sper ca nu am suparat pe nimeni. Doamne-ajuta!
mai, daca te rogi 5 minute pe zi, nici smerit nu esti.. smerenia am spus clar sus ca se naste tot din lucrarea rugaciunii.. aaa da.. incepi si te mini cum am spus, ascultand sfatul diavolului zicand ca mai bine ma rog aproape deloc ca e mai smerit asa.. si asa au ajuns unii de au zis "nu mai propovaduiti Rugaciunea lui Iisus ca duce la inselare!" mai bine sa nu o spui.. vezi frate ca faci reclama la lancezeala fara sa vrei, sunt convins, oricum daca te rogi 10 ore pe zi bine faci , ca in scurt timp nu-ti va mai arde de deschis netul, cu siguranta, macar de-am face asta.. dar 2-3 ore e putin.. pai in 2-3 ore abia se incalzeste inima, cam pe aici e limita sporirii si ma refer la un calup de 2-3 ore nu la toata ziua.. minim 6-7 ore cu aruncat pe jos, cu post, cu metanii cu, tanguire, pomenirea iadului si a mortii si abia abia de se desmorteste inima cat de cat! abia, abia! cine a facut incercarea stie in ce hau ne aflam si cata nevoie avem sa biciuim inima cu rugaciunea deasa ca sa respiram cat de cat.. altfel suntem morti si pe deasupra mai putim si a duhoarea suficientei de sine si numim pana si lenea si trandavia virtute.. io am raspuns la o intrebare stupida si am dat un raspuns concret, despre ce ar trebui sa facem noi crestinii, da ma veti scoate fariseu oricum ar fi unii dintre voi, nestiind voi ca eu am fost indracit si cunosc ambele (multumesc lui Dumnezeu) mult mai bine ca inainte..eu unul ma rugam de frica la inceput, acum ma sufoc cand nu ma rog dupa numai doi ani, e rau exemplul meu fratilor si e mai bun sa zic ca ma uit la Tv , mai joc un sah, mai ma scarpin in.. mai ma miros la subtioara..judecati dreapta socoteala fratii mei ca smintiti si pe altii care vor zice ca eh.. uite ce fac fratii.. pai ce io's mai fraier sa pierd vremea cascand la rugaciune? e mai bun ex asta? ooo de s-ar intrece cestinii in rugaciune...!ce bine ar fi! asta sa fie mandria noastra..
of,of, of..nu vedeti prin carti, paterice ca toti cautau sa afle cum petrec oamenii virtuosi, da in vremurile astea.. avea dreptate Sfantul Antonie cel Mare cand zicea ca in vremurile din urma toti vor inebuni si cand vor vedea pe cineva ca nu a innebunit ca si ei vor zice ca el este nebun..fariseu devi cand incepi si te crezi bun, dar eu va zic ca de te rogi mai mult, iti vezi neputinta si nimicnicia cum am spus si in primul mesaj si din astea se naste smerenia vamesului.. ca altfel hai sa pacatuim cu totii ca e mai smerit vamesul.. sa ne rugam, cat mai mult, ca ne vom vedea neputinta la fel ca si vamesul... din asta se va naste o si mai mare dorinta de rugaciune si cu fiecare rostire vom pune inceput bun caci rugaciunea lui Iisus din a vamesului s-a si nascut "Dumnezeule, milostiv fi mie pacatosului!"
Reply With Quote