Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Am întâlnit tot felul de postări care numai ortodoxe nu-mi sună a fi, cea mai frecventă categorie fiind răscoala contra propriului episcopat, urmată de răscoala contra propriilor canoane. Chiar așa, credeți că e suficient ca cineva să-și pună etichetă de "orotodox" când se înscrie, și, gata, concepția lui despre lume și viață devine ortodoxă ?
|
Pentru a cunoaste/intelege (bineinteles daca se doreste aceasta) Ortodoxia trebuie sa invatati
sa Nu mai amestecati Biserica cu omul. Aceasta e cea mai mare greseala. O spun si am spus-o mereu! Ortodoxia nu inseamna ura doar pentru ca x sau y (care nici macar nu are curajul sa-si dezvaluie identitatea) arunca vorbe grele si injurii in virtual.
Ortodoxia pura o gasesti in apropierea duhovnicilor. Pe chipurile lor pline de Bucurie in inimle lor pline de iubire. Nu aici intr-un spatiu virtual! Si daca stiti asta, de ce continuati sa spuneti ca Ortodoxia este formata din talibani si extremisti?
Au oare in biserica voastra nu sunt cazuri de pedofili de homosexuali de erezii si extremisti? Nu exista padure fara uscaturi...dragilor. Dar una e sa recunosti asta si alta e sa generalizezi.
Cine vrea sa gaseasca cu adevarat...cauta! Si
cauta acolo unde stie ca gaseste cu adevarat!
Pe mine personal nu prezenta voastra ma nemultumeste ( ma stie Stapana a Ei sunt) ci faptul ca NU ne respectati Credinta.
Nu voiesc sa convertesc pe nimeni. Fiecare e liber sa aleaga. Aveti exemple! Daca vreti sa o faceti sunt convinsa ca veti sti si unde sa alergati..
La judecata voi da seama de mine intai si de cei care mi-au cerut sa ii ajut si eu nu am facut-o! Nu de voi sau de ortodoscii "talibani".
Rostul meu in lume nu e sa "mantuiesc" popoarele.. nici nu voi da eu seama pentru cei care hulesc propria Biserica. Fiecare va da seama in dreptul sau!
Problema care se dezbate aici este lipsa de bun simt fata de Sfintele Taine fata de Stapana noastra fata de sfintii parinti.
Daca aveti suficient de multa demintate ati recunoaste ca si voi ati proceda la fel daca cineva v-ar ponegri credinta voastra. Dovezi sunt destule in forum...
Nu suntem extremisti ci dorim respect fata de Biserica!
E atat de greu?