Citat:
În prealabil postat de Raoul
Niciun preot nu mi-a spus cat se roaga el.
Dimpotriva,toti fac sa para in asa fel incat sunt pacatosi,care nu spun rugaciuni etc.
Dar stiu si sunt convins ca se nevoiesc si se roaga foarte mult.
|
Sunt de parere ca este de folos ca
o parte dintre nevointele preotului sa fie facute la vedere.
Cunosc cele despre lucrarea intr'ascuns a celor bune si despre rasplatirea lor, de catre Domnul, iar nu de catre oameni.
Insa...
Parintele Nicolae Tanase, spunea:
Este nevoie ca lumea sa vada ca mai exista postitori si lucratori ai faptelor crestine. Daca ma intrebati pe mine, daca postesc, va raspund: da, postesc dupa puteri, pe langa posturile randuite de Biserica. Mai fac si cateva metanii, iar rugaciunea o inmultesc pe cat pot. Cam asta era ideea. Mi s'a parut interesanta.
Mai bine sa creada lumea ca ma mandresc, insa in inma mea de preot, sa stiu ca fac aceasta cu parere de rau, ca imi descopar unele lucrari, insa numai pentru folosul celor ce afla. La o predica, un parinte a zis: "De peste 30 de ani citesc zilnic Paraclisul Maicii Domnului si niciodata nu m'a lasat nemangaiat." Nu a fost mandrie, ci indemn spre urmare.
Trebuie insa discernamant.
Mai cred si ca aceasta
descoperire partiala a nevointelor este recomandata in primul rand preotilor.