View Single Post
Vechi 27.09.2010, 13:31:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
S-ar putea ca prin cip sa ti se ingradeasca si libertatea spirituala,ba cred ca acesta este si scopul lui ultim.

Anumite cuvinte gen:Iisus Hristos,Doamne,miluieste-ma,pe mine,pacatosul,Fiul Lui Dumnezeu,Maica Domnului,Fecioara,Marie,ortodox,cruce,bucura-te,etc. sau expresii de genul ...In numele Tatalui si al Fiului si al Sfintului Duh... ( cind noi ne facem cruce ) sa fie ca niste triggere ( declansatoare ) descarcarii in noi al unor unde de joasa frecventa,care sa ne provoace durere acuta,paralizii temporare,bruiaje,etc...pentru a ne impiedica sa mai facem semnul Sfintei Cruci,sa ne mai rugam sau sa mai gindim cele in duh crestin.
Haha, asta incepe sa semene cu obsesia adventista pentru 'vremea duminicala' cand, zic ei, se va da o lege care ii va impiedica sa tina Sabathul evreiesc.

Chiar te crezi atat de 'tare' spiritual incat diavolul sa nu aiba ce sa-ti faca decat o operatie pe creer ca sa-ti pierzi mantuirea?

Am totusi pretentia ca cineva care se pretinde ortodox sa stie mai multe despre bazele credintei lui.

Poate ar trebui sa stii ca batalia pentru sufletul omului se da in jurul libertatii lui de alegere.
Daca libertatea lui de a alege este suprimata, omul nu poate fi facut responsabil pentru faptele sale, diavolul nu ii poate cere sufletul.

Mai pune matale mana pe Catehism si lasa SF -urile 'ortodoxe' imprumuate de la fratiorii eretici ca nu-ti fac bine la sufletel ca sa nu mai vorbim ca duc in directii care iti pericliteaza mantuirea chiar fara metode 'high-tech'.

Si pune mana nitel si pe Apocalipsa ca sa vezi ca pecetluirea este precedata de inchinarea la Fiara, deci omul trebuie in libertate si cunostinta de cauza sa se lepede de Dumnezeu pentru a fi pecetluit.

Caz in care nu cred ca se mai pune problema sa-l impiedice cineva sa se roage cu cine stie ce tehnologie SF din moment ce el insusi a ales sa-si piarda sufletul.

Uite si despre acelasi lucru aici:
http://blog.pustniculdigital.info/articole/297/

Last edited by AlinB; 27.09.2010 at 13:33:52.
Reply With Quote