Citat:
În prealabil postat de Iolanda
Da,ce suntem noi, calugari, ca sa ne rugam 6 ore pe zi?
Cind ai un serviciu, care iti maninca 8-9 ore din zi, ce timp iti mai ramine pt. alte activitati?
Cind esti mama, sotie, ai o tona de probleme de rezolvat.
(...)
Stie Bunul Dumnezeu, ce este in sufletul meu... cit timp am sau nu am pt. rugaciuni.
|
"Rugati'va neincetat" se adreseaza tuturor crestinilor, iar nu numai calugarilor.
Serviciul este munca, iar munca poate fi imbinata in mod uimitor de bine cu rugaciunea.
Nu cu rugaciunea citita, ci cu cea facuta in gand, in chilia inimii, fara a o vedea si fara a o intui nimeni din jur.
Chiar si in cele mai solicitante servicii se pot inalta ganduri repetate lui Dumnezeu, de multumire, de bucurie, de slava.
O mama si o sotie are mai multe motive spre a se ruga neincetat.
Cand faci mancare copilului, te poti ruga sa iasa buna si sa fie binecuvantata.
Cand faci patul, te poti bucura ca pruncul a dormit bine si poti lauda pe Dumnezeu.
Cand esti sotie, poti da slava lui Dumnezeu oridecate ori te bucuri de sotul tau. Iar cand nu te bucuri de el, te rogi sa'ti dea putere.
Domnul priveste spre vointa si ravna inimii, iar nu spre orarul de peste zi.
Domnul vede parerea de rau pentru putina rugaciune si incercarea de a'ti inalta gandul cat mai des la Dumnezeu.
Incearca si vei vedea ca vei reusi.
O mama si o sotie, care munceste si care iubeste, are mai multe sanse de a dobandi rugaciunea, decat multi altii din lume.