Citat:
Īn prealabil postat de bmd
BO incearca sa fie corect politic. Admitem homosexualii, admitem prostitutia, admitem erezia admitem orice pentru avantaje lumesti! Sfintul Nicolae unul dintre cei mai blajini sfinti a dat pame ereticilor; noi ii iubim! Noi sintem mai ceva ca sfintii!
|
Bre, frate, stai oleaca! Nu te tulbura mai mult! Eu nu admit nimic din ceea ce prezinti acolo, ba cu puterea pe care doar Hristos Domnul mi-o da, lupt dupa cum se poate cu acestea. Dar Biserica (institutia) nu este mai mica decat mine ca sa astepte de la mine binecuvantare ci eu sunt mai mic, fiindca sunt doar un vlastar din ea. Asa ca daca aceste lucruri apar, chiar in Biserica uneori, ce crezi ca este Biserica, in fiinta ei, de vina? Daca spui da, nu esti decat un alt sectar care ia Biserica pe post de obiect proprietate personala, nu mai important decat presul de la usa de la intrare. Daca spui nu, nu Biserica este de vina ca apare caderea sau ratacirea, vei vedea ca trebuie sa si accepti randuiala ce inseamna ascultare.
Pe scurt, eu sunt preot. Sunt preot in Biserica. Orice vorba a mea implica mai mult sau mai putin Biserica, im majoritatea cazurilor destul de mult. Fratia ta esti crestin. Esti crestin
in Biserica. Orice vorba a fratiei tale va implica Biserica, mai mult sau mai putin. Deci sa avem grija sa lucram in Biserica spre slava Capului Bisericii, Hristos, atat fratia ta cat si eu, pacatosul! Daca nu vei sa respecti Biserica Ortodoxa cu tot ce inseamna ea, inclusiv Sfantul Sinod actual, degeba zici ca-l cinstesti pe Sfantul Nicolae; palma sfantului chiar pentru acest pacat s-a abatut asupra ereticului!
Sincer, eu nu prea fac diferenta decat cu greu intre eretici: tot o apa si-un pamant! Nu pot sa nu remarc la fratia ta un zel deosebit de a apara ortodoxia dar ortodoxia trebuie aparata din dragoste nu din nevoie, pentru ca ortodoxia este a lui Hristos si El stie, cand este nevoie, sa-si apere ce-i al Sau! Iubindu-L pe El si noi vom apara ce este al Lui dar nu pentru noi ci doar pentru El. Mare diferenta! Ca intre Rai si iad!
Daca vei continua sa lovesti in ierarhia Bisericii, vei continua sa faci jocul sectarilor sadea (nu toti cei ce nu sunt in B.O.R. -spre intelegere-) care te vor intarata in continuu spre a te folosi. Ai grija cui slujesti!
Domnul sa apere acest neam romanesc de toata lucrarea de dezbinare!