io zic si eu ca sunt si eu om..
io zic ca mantuieste Dumnezeu de peste tot..criteriul este milostenia si iubirea de aproapele care o avem sadita in noi.. cand faci rau cuiva constiinta stroga la tine.. insa cel mai aproape si conditiile cele mai prielnice de mantuire, acolo unde Adevarul il gasim intact si intreg caci trebuia sa fie un astfel de loc, este Biserica ortodoxa.. dar asta nu inseamna ca numai ortodocsii botezati se mantuiesc.. mai exista si botezul sangelui, la mucenici, iar la Dumnezeu toate sunt cu putinta.. noi vedem fiecare numai firul vietii noastre, dar nimeni nu stie ce face Dumnezeu cu sufletele cu sa zicem cateva zile sau cateva ceasuri inainte de moarte.. Maica Siluana mi-a spus ca sloboade dracii asupra sufletului nepocait si daca striga la El il scapa, idea e ca mai face o oferta de nerefuzta si in ultima secunda.. atentie insa, aviz amatorilor care se culca pe o ureche.. am avut odata un vis.. exact pe tema asta.. se facea ca dracii imi dadeau ordine si radeau de mine ca nu ma puteam impotrivi! ce-mi cereau aia faceam.. stiam ca trebuie sa ma mantuiasca Cineva si vroiam sa strig la Hristos dar pe masura ce trecea timpul eram si mai ocupat cu ordineloe lor si vroiam sa strog(ce cosmar) la Hristos dar propiul gand nu ma lasa! imi spuneam, hai fa ce ti-au cerut dracii termina ce ti-au zis ei sa faci si apoi strigi.. si cand sa fiu sa termin, prelungeau cu alt ordin si-mi impleteau timpul iar eu nu puteam sa-l strig si nici sa renunt la ordinele lor! NU PUTEAM! atunci am realizat cata nevoie este de execritiul lepadarii de sine si cat de greu este in ultima clipa.. este deja prea tarziu si deja de fapt acesta este iadul.. robia aceea cumplita..uuuf.aveam sa invat mai tarziu ca singura metoda de a putea striga este cedarea si recunoasterea partasiei si a inrudirii cu dracii.. "da merit iadul, caci iubesc pacatul si nu vreau sa-l las" ca nu putem sluji la doi stapani.. asta am trait in acea noapte pe pielea mea.. sa ne recunoastem invinsi ,sa tinem astfel mintea in iad, zbaterea si dorinta de iesire este de fapt iadul, iar smerita acceptare arvuneste si deschide portile Raiului, ale mantuirii.. iertare ca am scris mult:)
|