View Single Post
Vechi 28.09.2010, 05:30:18
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Paparații

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Frate Alexandru fotografia pusa era a lui Benedict nu a papismului in general!!!
Parerea mea despre Papa? Nu cred ca are o importanta, dar daca ai facut "provocarea" in vazul multimii o sa-ti raspund! Papa este roata centrala in mecanismul catolicism. Mecanismul ar functiona si fara aceasta rotita si daca aceasta rotita s-ar invirtii invers decit o face mecanismul...ar fi zdrobita! Pe vrema Scindarii Papa era Biserica Catolica, de atunci pina astazi el este reprezentantul ei doar dar nu mai este el cel care face mecanismul sa functioneze si nici directia nu o mai da el ci poate doar intirzie luarea anumitei directii, de catre intreg mecansmul. In biserica Ortodoxa nu-i altfel; papa ortodox nu mai este de mult ce a fost. Si pe forumul asta de pilda Patriarhul este facut troaca de porci iar in momentul cind acest patriarh va dorii o alta directie decit multimea va ramine singur sau doar cu un grup de apropiati.
Asta-i realitatea pe care o vad eu!
In privinta nazismului, nu cred ca Papa ar fi putut sa-l opreasca sau sa ii steie impotriva.Au existat doua alternative: 1.coexistenta sau 2.Disparitia
Au ales-o pe prima. A fost bine a fost gresit? A fost bine sau a fost gresit cind BORusa a ales varianta a doua? A fost bine cind BOR a ales in timpul comunismului prima varianta (ca si papa in fata lui Hitler)?
Eu cred ca alegerea papei si a BOR a fost cea buna. Vad rusii ajunsi in Germania fara legatura cu Dumnezeu, lipinduse pt un pumn de talanti altor confesiuni si ma gindesc cu mindrie ca BOR a procedat corect!
Cel mai mare paparați este... PapaRatzinger.
Știu că ție îți plac bancurile.
Dar bancul ăsta trebuie să-l contrazic tot eu în duh Ortodox.
Noi trebuie să urâm păcatul iar nu pe păcătos. Așadar să urâm papismul iar nu pe Papa Rață.
Da, dar păcatul central prin care cade papismul este... papa. Dacă renunță la papa = infailibil se surpă tot și devin ortodocși că toate celelalte hule grave sunt de fapt anexe în credința lor adăugate la dorința ca papa (omul) să fie dumnezeu fără de Dumnezeu.
De pildă ei vând icoane-idol cu mâna papei în viață și se închină lor asemenea budiștilor care se închina la picioarele lui Babaji.
După cum spunea Sfântul Iustin Popovici papa sintetizează în el performanța umanismului, idolatriei, închinării la om, la creatură la modul absolut, cu cea mai fină mască de închinare la Hristos.
La baza tuturor ereziilor, inclusiv protestantism nazism și comunism stă tocmai închinarea la om, adică papismul într-o formă mai concentrată sau mai diluată. Dar esența, bomba atomică, concentrația maximă a umanismului se află în papism.
Așadar când scoți rotița papă explodează tot papismul, este butonul declanșator, capsa pusă în Apus. Deoarece l-au alungat pe Hristos (Dumnezeu - omul) în transcendent i-au pus înlocuitor idol, (la care se închină ca la însuși Hristos) pe papă, capul bisericii papiste, omul fur de dumnezeu.
La ortodocși nu este așa, deoarece orice patriarh nu este mai mare decât cel mai mic episcop vicar, sunt toți egali având doar funcții administrative diferite proporționale cu eparhia lor. Ei nu sunt idoli ci icoane ale lui Hristos prin care noi putem vedea în chip simbolic (anagogic) realitățile duhovnicești de sus în care Hristos este Arhiereu veșnic și Împărat, Jertfă și Jertfitor. Așadar ei fiind oameni ca și noi pot greși iar greșelile sau îndepărtarea lor nu ne zdruncină de fel căci cap al Bisericii este Însuși Hristos Biruitorul.
Dar atenție! Noi suntem numiți antihriști de Sfântul Maxim Mărturisitorul dacă judecăm indiferent pe cine, iar Sfântul Ioan Gură de Aur ne dă voie să judecăm un preot câtă vreme putem ține în mâini un fier la forjă.
Așadar deosebirea este radicală. Papiștii se sprijină pe om, deci sunt omolatrii și când dezvăluim păcatele lui dărâmăm doctrina că papa ar fi infailibil deci dărâmăm papismul însuși. Iar noi ne sprijinim pe Hristos, care ne conduce prin Duhul Sfânt prin Sfintele Sinoade (deci prin dragostea multora) ale Bisericii pe care porțile iadului nu o vor putea birui. Așadar chiar de toți episcopii ar fi păcătoși (și nu sunt deoarece ei sunt selecționați a fi cei mai buni dintre noi și sunt bătuți din toate părțile cu scop drăcesc pentru a se surpa Biserica, dar de fapt din mila lui Dumnezeu și îngăduința Lui din scop dumnezeisec ca să-i facă și mai puternici în răbdare) îi iubim, îi respectăm ca pe icoane dragi chiar dacă au vreo carie ascunsă noi tot o sărutăm, și păcatele lor nu numai că nu ne surpă ortodoxia dar nici pe noi nu ne clintesc de fel.
Căci zice Sfântul Ioan Gură de Aur că special a lăsat Dumnezeu pe Sfântul Apostol Petru și pe Sfântul Prooroc Ilie să păcătuiască pentru a le smeri asprimea lor și a căpăta îngăduință față de semenii neputincioși și păcătoși. Tot așa îngăduie Hristos ca să fie episcopi și preoți păcătoși ca știind din proprie experiență cât de rău este păcatul și ce ușor se cade în el să poată Biserica să-și facă rostul ei de mamă milostivă primitoare a păcătosului și vindecătoare a lui. Că dacă ne-ar pune îngeri ca duhovnici aceștia din râvnă pentru dreptatea lui Dumnezeu, neștiind ce este păcatul și ce ușor se cade în el, la prima spovedanie ne-ar tăia cu sabia sau ne-ar da canoane ce nu am putea să le împlinim nici măcar murind în osteneală.
Cu durere și dragoste, Alexandru urâtor de papism dar îndurerat de sărăcirea și pierderea veșnică a papiștilor.

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
Reply With Quote