libertatea copilului
Copilului sa nu-i dai libertate ca daca are libertate intr-o buna zi auzi ca a intrat la inchisoare ca a dat cuiva in cap. A venit cineva la mine, o mama si mi-a spus “ne-a batut fiul”. Iesit de la puscarie s-a dus direct la crasma si s-a imbatat iar cand mergea spre casa isi spunea: "Ce le pasa lor, eu am suferit la inchisoare iar ei au stat acasa, se duc la biserica." Cand a intrat si l-a vazut pe tatal in loc sa-l imbratiseze l-a luat la bataie spunandu-i: "Tata vreau sa-ti dau bataiea pe care trebuia sa mi-o dai pana la sapte ani si daca nu mi-ai dat-o, ti-o dau eu tie acum." Scapat din mana baiatului tatal a alergat plin de sange la politie. Atunci baiatul a luat-o pe maica-sa la bataie. "Mama nu-ti dau mai multa bataie decat pentru cei sapte ani." Maica-sa spariata a luat calusarul de mamaliga de pe soba si a inceput sa-i dea in cap baiatului: "Mai baiete tu dai in taica-tu?" Atunci cand dadea in maica-sa baiatul a auzit un glas afara care il striga. A iesit,s-a uitat, nu era nimeni dar s-a inegrit si a murit pe loc. Cand sa-l ingroape, a fost intrebat preotul: "Parinte, de ce a murit asa urat?" Parintele a raspuns: "Cine bate pe tatal, se usuca, iar cine bate pe mama il desradacineaza."
Ii nevoie de copii crescuti in frica de Dumnezeu. Cine i-a crescut asa are copii buni cine nu, mai bine nu-i are. Libertate? Stii cand e liber copilul? Cand se duce singur la biserica, la marturisit si face ascultare de duhovnic atunci ii liber.
|