Citat:
În prealabil postat de OmuBun
In sfarsit m-am luminat si eu. Am intrat si am urmarit entuziasmul si evolutia. O singura dezamagire: "Si tu, Brutus (Dorina)?"
Cam asa au luat fiinta sectele cele mai inversunate. Desi in aparenta aproape toti sunteti manati se dorinte marete, rugaciunea "de culise", cu toata "binecuvantarea", este o ofensa adusa lui Dumnezeu care inseamna iubire. Evident, nu e parintele de vina, fiindca el saracu' si-a dat binecuvantarea la rugaciune, dar acest gen de initiativa poate starni un adevarat dezastru intre oameni care pana nu demult se considerau prieteni.
Eu stiu ca nu am nimic de ascuns fata de nimeni, iar ca sa ma jenez de anumite persoane (ortodocsi mai mult sau mai putin practicanti, sau non-ortodocsi) ca ma asociez unui grup de rugaciune, mi se pare paradoxal pentru un crestin care se vrea a fi bun crestin. Sunt de acord cu rugaciunea fiindca este buna, dar nu sunt de acord cu excluderea (adica pe baza de... invitatie) ca si cum vi se permite sa vindeti bilete de intrare pe Poarta Raiului.
Nu cred ca are cineva dreptul sa aleaga cine merita si cine nu, iar daca totusi o faceti inseamna o superficialitate impardonabila in notiunea de credinta.
Dar cum adevarul iese intotdeauna la lumina, multumim lui Dumnezeu ca ne ajuta sa invatam din greselile altora!
Daca am deranjat pe cineva, imi cer iertare.
|
????
Nu-ti inteleg punctul e vedere.
Eu cred ca ortodocsi traitori pe acest forum sunt probabil vreo 3-4. Aceasta este o discriminare sau jignire?
Ca toti spun vai pacatosul de mine, dar daca altul spune "frate, nu este in neregula ceea ce crezi" (despre ecumenism e vorba) .. vai, extraordinar! Cine esti tu sa-mi spui pacatos? Cam asa merg lucrurile.
Una din doua: te-a deranjat fie excluderea (in nume colectiv, desigur), fie partea cu ecumenismul.. Oricum o iei nu ai dreptate.
Ai uitat cat de greu s-a format primul grup de rugaciune? (cel strans de Anca). Tu pui problema ca vai, oamenii vor sa se roage, dar grupurile sunt exclusiviste. Istoria e pe acest forum ne invata tocmai contrariul!
Este adevarat ca eu m-am bucurat enorm sa aflu acest grup, dar nu din motivele pe care le-ai putea crede. Ci pentru ca atunci hotarasem sa scot din pomenirea la Sf. Liturghie pe toti cei care traiau in pacat sau departe de biserica (ca este pacat sa-i treci la rugaciune la Sf. Liturghie). Si acest grup a fost o ocazie minunata sa ne rugam pentru aceia.
NU poti sa te rogi cu cei eretici. Nu ai voie. Ecumenismul este erezie.
Eu nu vreau sa ma rog cu ecumenisti.. Nu vreau sa ofensez pe nimeni, aceasta este alegerea mea si raspund pentru ea.
Si grupuri de rugaciune poate face oricine daca vrea.. si daca crede ca se va inghesui lumea la post si citirea Psaltirii.