View Single Post
Vechi 29.09.2010, 03:51:55
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Eu nu m-am ascuns de nimeni.
Nici eu! Si totusi, eu n-am stiut, desi as fi dorit sa stiu. Oricum eram ocupat cu alta initiativa, dar o catisma nu era mare lucru.

Practic nu cunosc "de ce". Imi imaginez doar cine a fost "Inchizitia". Problema nu este nici pe departe "secretizarea", ci subiectivitatea in astfel de cazuri. Eu nu vorbesc de ecumenism, ci de faptul ca citim catisme in timp ce purtam ranchiuna celor de langa noi, spunem rugaciunile de inceput si ne asteptam sa ne ierte Dumnezeu altfel de cum iertam si noi gresitilor nostri. Ne bucuram ca sunt tineri, dar nu le dam sfaturi necesare ci dimpotriva, ne adaptam din mers unor reguli neortodoxe.

Daca diavolul si-a propus sa faca ceva, a reusit... al naibii de bine in acest fel. De aceea spun ca la experienta si flerul tau, nu ma asteptam sa intri in acest joc fara sa intelegi ca ura si ranchiuna nu au ce cauta in scopuri altruiste. E impotriva oricarei legi. Iar acolo pe principiul acesta s-a plecat.

Anna, probabil iar am ajuns la o neintelegere; cine vorbeste de ecumenism? Nu inventati motive in care nici voi nu credeti. Imi amintesc ca de la bun inceput am insistat pentru seriozitate, post si mers la Sfintele Liturghii in fiecare duminica, pentru cei care fac parte din grup. Daca astfel de oameni pot fi numiti eretici, atunci ai dreptate. Iar daca in listele noastre cunoscute au existat eretici, te-as ruga sa-i numesti tu. Daca nu, cineva se joaca cu focul.

Deasemenea mai gasiti scuza de a va ruga pentru cei care biserica nu-i primeste in pomelnice! As vrea sa cred ca asa cum vad eu paradoxul, il vedeti si voi:
1 - Daca biserica nu-i primeste, nu inteleg in ce masura noi avem dreptul sa ne constituim in intermediari. Deci am dreptate ca este o atitudine de secta!
2 - De unde ati scos-o ca "nu e voie" sa fie pomenit oricine? La Psaltire poate fi pomenit aproape oricine, chiar si nebotezat. Povesteam undeva pe forum cum Parintele Ciprian de la Manastirea Sihastrie, a trecut la Psaltire un grup de tigani nebotezati si care au venit dupa foarte scurt timp de la inceperea slujbelor si s-au botezat in grup. Cred ca unii dintre voi, desi lasati sa se inteleaga ca aveti cunostinte depline si deasemenea bune-intentii, nu realizati ca acest drum duce ... in alta directie!

Poate ca insistenta cu care abordez acest subiect va va face pe cativa sa credeti ca mi se rupe sufletul ca... am fost lasat pe margine. Cine gandeste astfel, il priveste. Eu spun doar ca indiferent de cine era vorba, atat timp cat initiaza un astfel de proiect si nu realizeaza ca trebuie sa fie in pace deplina cu cei din jur, este exact la polul opus proiectului pe care il initiaza. Asta este adevaratul motiv pentru care insist.

Ei, si iata ca iarasi mi-am facut o duzina de dusmani!... Dar nu conteaza. Noi sa fim sanatosi!
Reply With Quote