Citat:
În prealabil postat de eduardd
Vreau sa va povestesc si necazul meu..
Unde gresesc eu, domnilor doctori? Unde?
|
Bucuria mea și dragostea cea aprinsă a lui Hristos, surioara mea îndurerată, cât de frumoase sunt sufletele voastre frământate, de dragostea Stăpânei.
Dar tocmai asta este rugăciunea: dorul vijelios, nespus, de dragoste către Dumnezeu și Maica Lui și prin El către toți oamenii necăjiți. Aceasta este rugăciunea inimii și să ții minte că așa trebuie să simți când te rogi: că ești neputincioasă, păcătoasă și la marginea cea de pe urmă a prăpastiei iadului.
Dar ca să nu fie iad această stare ci rugăciune aprinsă către cer adaugă un strop uriaș de nădejde că nu este ispită la care să nu fie pregătită, din veșnicie, scăparea.
Suspinul tău adevărat oprește în loc și cerul să ia aminte la tine. Cum să nu oprească firul postărilor mele. Căci iată în suspinul tău se regăsește întreaga problemă a bioterapiei. Sunt așadar obligat să răspund la fel de concentrat, cât aș scrie toată cartea într-o frază.
Dragele mele, sănătatea trupului o dau energiile dumnezeiești și numai ele. Ele vin și direct prin Sfântul Maslu și indirect prin leacuri și medici dar ele vin și prin ... draci și slugile lor. Căci diavolul n-are nimic de la sine afară de iubire nerațională și ură nerațională adică îndreptate împotriva ziditorului și zidirii.
Așadar diavolul se folosește de puterile vindecătoare ce i le-a dat Dumnezeu ca să atragă spre sine mulțumirea și dragostea oamenilor, să-i ducă la iad, să se laude cu mulțimea celor căzuți și așa să-L silească pe Dumnezeu să-i ierte pe toți pentru nespusa Lui iubire de oameni și astfel să fie obligat să-l facă la loc înger luminos și pe el. Nerațională gândire căci nu poate fi lumină unde este neiubire și nici înger luminos unde nu este recunoștință pentru bunătatea lui Dumnezeu deci metodă de devenire înger luminos prin mândrie și silă nu există. Este vechea lui mândrie ca să fie mai mare, mai puternic ca Dumnezeu care i-a spus că îl iartă doar dacă se pocăiește.
Dar n-ar putea folosi puterile vindecătoare spre sminteală dacă nu i-ar îngădui-o Dumnezeu. Iar Dumnezeu o îngăduie tot din dragoste pentru noi să ne facă asemenea Lui. După cum Domnului nostru Iisus Hristos nu i-a păsat de dureri și de moartea cu toate durerile lumii și ale iadului din dragoste pentru noi, așa și noi să ajungem să nu ne pese de nimic pentru dragostea lui Hristos. Ne vrea așa nu pentru El, că nu are nevoie de nimic, ci pentru ca noi să nu suferim în veșnicie că n-am suferit un pic (și ce strop mic!) pentru dragostea Lui. Îl lasă pe Satana ca un vaccin atenuat, un rău scârbos și tulburător dar legat prin mila lui Dumnezeu ca să vedem cît de rău este răul din răul cel mic satana și să-l urâm în chip înțelegător pentru a nu ne îmbolnăvi de păcatul personal = adevărata moarte și adevărata boală și adevăratul rău. Răul cel mare este păcatul, căci e singurul ce ne duce la iad, fiind din voia noastră. Răul cel mic e satana că deși vrea să ne omoare, Dumnezeu îl folosește să ne încununeze pe noi și să urâm prin el răul personificat.
Așadar pentru a ne face cerești a lăsat minunile demonice ca noi să nu fim credincioși de dragul și șantajul minunii ci pentru dragostea Mirelui, să fim evlavioși nu în nădejdea pământului fericit ci în dorul după cerul negrăit, să iubim pe Hristos nu ca să fim sănătoși ci pentru Răstignirea Lui pentru noi cei ticăloși.
Nu te mira că se fac vindecări la vrăjitori, dar nici nu te lăsa vrăjită de ei.
Păcatul tău și al Cătălinei, vizibil din postarea ta, este păcatul minții numit neștiință. Dar dragostea ta și smerenia ta te scoate din păcat pentru că ceri sfat.
Și iată-l:
M-am documentat pentru voi și ce am găsit:
Spânzul este așa de otrăvitor încât a fost folosit dintotdeauna de vrăjitori. O rădăcină mică de spânz pusă într-o găurică forată într-un trunchi de stejar usucă stejarul indiferent de mărimea sa.
Nu s-a găsit până acum NICI O DOZĂ CÎT DE MICĂ SĂ NU FIE potențial PERICULOASĂ.
http://www.bioterapi.ro/aprofundat/i...anicSpanz.html
"Căutând senzaționalul, mulți autori de articole, descriu la superlativ, fără să îndemne la mare prudență, virtuțile terapeutice ale spânzului deși, cu siguranță, ei nici nu au văzut cum arată în realitate această plantă. Trebuie să se știe că speciile de Helleborus au făcut și fac multe victime și că ele nu au nici o tradiție fitoterapeutică de uzanță umană, cel puțin în România (medicina populară clasează spânzul în rândul plantelor veninoase, care se utilizează doar pentru vindecarea animalelor).
Spânzul este o plantă deosebit de toxică, utilizarea empirică a speciei în fitoterapie, fiind primejdioasă. Intoxicația cu spânz, se manifestă prin salivație abundentă, purgație drastică, deshidratare, greață, vărsături repetate, colici, spasme, dificultăți la înghițire, amețeli, somnolență, tremurături, tahicardie (fără hipertensiune sau chiar cu hipotensiune) urmată de bradicardie sau aritmie, alte tulburări circulatorii sau cardiace, comă, convulsii, dispnee, colaps și chiar deces prin stop cardiac, stop respirator sau prin accidente cardiovasculare.
Doza netoxică pentru spânz este de aproximativ 0,01 g. rizomi\kg corp\zi, dar în tratamentele mai îndelungate, din cauza acumulării toxinelor în corp, și această cantitate poate fi periculoasă. Mai mult, în condiții casnice, este complicat să se dozeze cu exactitate porția ce poate fi administrată, răspunsul organismului la principiile toxice din plantă fiind, de asemenea diferit, după sensibilitatea individuală."
La folosirea lui vrăjitorească se regăsește și principiul vrăjitoriei homeopatice:
"În cele mai multe regiuni ale României, utilizarea spânzului se corela cu practică vrăjitoriei. Există regiuni în care, conform credinței populare, spânzul ca plantă vrăjitorească, mai mult malefică decât binefăcătoare, poate fi întoarsă spre bine, devenind aducătoare de noroc și tămăduitoare pentru animale, dacă este culeasă de către persoane credincioase, care s-au rugat și au postit." Adică „similia similibus curantur” (cu cele rele vindeci – le întorci spre bine - pe aceleași rele).
Așa că dacă însuși bioterapeuții îl critică…
Se folosește doar ca vaccin să facă o furtună imunitară în corp și să-l determine să lupte. Dar asta de multe ori duce la un Tsunami care îneacă.
Așa că păzea de spânz, Dumnezeu să vă ferească!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
În privința lui Eduard Togoreanu este mai otrăvitor ca spânzul… e ca spânzurătoarea!
Am vizitat site-ul lui și este un medic desăvârșit… în vicleșug. Atât de rafinat și persuasiv în convingere, atât de documentat în meseria lui că nu se poate să nu te convingă de atotștiința lui dacă nu ești foarte foarte foarte ancorat în Ortodoxie. Dar din câte mi-ai spus Cătălina se cam clatină.
Dragele mele, în zona Câmpinei este o lucrare misionară ortodoxă foarte puternică, de pe vremea Patriarhului Miron Cristea. Uriașă și binecuvântată și vie lucrare dar unde este sfințenie multă este și drăcărie multă. De pildă Ouranopolisul ( lb. greacă = orașul cerului) este orașul de unde se pleacă spre Sfântul Munte, și este un oraș de … Penticostali.
Sunt lângă Câmpina vrăjitori ce fac vrăji cu Sfintele Icoane de aruncă apa în sus și îngheață. Ce e de mirare să-și pună un vrăjitor mască de medic. E o nimica toată dacă se poate masca și în creștin ortodox.
Dar nici Eduard nu recomandă pe site spânzul (ci chiar îl critică ) ci vâscul. Dar în realitate și pe acesta îl face în diluții homeopate deci tratează de fapt cu apă chioară în bomboane vrăjite prin dinamizare. Căci a face preparate homeopatice înseamnă a dilua până la dispariție substanța și a-i transfera prin dinamizare o bioenergie considerată cu acțiune veșnică, vindecătoare și crezând că se ajunge la esența dumnezeiască. Astfel că remediile homeopate cu toate măștile care mai de care mai „ortodoxe” sunt de fapt împărtășanie panteistă.
Dar acest lucru nu se cunoaște ci sunt prezentate ca niște plăntuțe gingașe fără efecte secundare.
Dacă v-aș spune din cazuistica mea câte morți au provocat, câte lepădări de credință, câte sinucideri v-ați îngrozi.