View Single Post
Vechi 29.09.2010, 05:38:19
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit pe scurt 3

Și iată cum am dat de problema duhovnicilor care dau dezlegare la homeopatie sau bioenergie. Ei nu au vină (cu știință) ci greșeală (din neștiință). Ei n-ar fi dat în veac asemenea sfaturi dacă s-ar fi găsit cineva să le explice pe înțelesul lor ce înseamnă acestea. Nu există nici papă, nici duhovnic, nici Sfânt infailibil. Toți lucrăm în Biserică și suntem lăsați de Dumnezeu să greșim chiar și în sfat ca să nu-și pună cineva - Doamne ferește! - nădejdea în om. Cine își face dumnezeu din om, Dumnezeu îl lasă să cadă prin el - ca să se trezească: Nu există decât un singur Dumnezeu!!!
Iar la ai ei, dacă aceștia nu sunt așa de credincioși, cum reiese din postarea dumneavoastră, să nu le explice nimic de bioenergie că nu vor înțelege în veac ci doar să le spună că a aflat că e escroc și să le dea nădejdea cu tratamentul pe care vi-l voi comunica atunci când veți lua legătura cu mine.
Acum am spus cum să scape de ispită.
Dar leac pentru Cătălina e?
Da!
Da!
Da!
Vă rog să luați legătura cu mine pentru a personaliza GRATUIT tratamentul Cătălinei atât cel duhovnicesc cât și cel medicamentos.
Sunt unele lucruri ce trebuie discutate în taină, pentru că tainică este și boala și moartea fiecărui om.
În principiu, pentru a ne vindeca de boli incurabile, deci prin minune, dar să nu ajungem la iad prin vindecările satanei, trebuie să apelăm bineînțeles la Biserica Ortodoxă.
Trebuie lucrat ca temelie în primul rând cu sufletul primitor și, așa, în vas curat să punem Sfintele Taine.
Lucrarea lăuntrică ce dă voie minunilor dumnezeiești iar nu celor vrăjitorești, după Sfânta Evanghelie, se împarte formal în mai multe aspecte care însă în realitate formează un tot unitar:
1. Calea mijlocirii altora, să apelăm la sfinții vindecători, rugăciunile apropiaților dar mai ales ale preoției și mai ales ale duhovnicului:
Matei 9:2 Și iată, I-au adus un slăbănog zăcând pe pat. Și Iisus, văzând credința lor, a zis slăbănogului: Îndrăznește, fiule! iertate sunt păcatele tale!
2. Calea pocăinței, să căutăm dacă nu cumva facem vreun păcat de la care nu ne-am întors sau pe care nu l-am înțeles. De multe ori întoarcerea de la un păcat cu spovedanie aduce și sănătatea (cunosc nenumărate cazuri):
Ioan 5:14. După aceasta Iisus l-a aflat în templu și i-a zis: Iată că te-ai făcut sănătos. De acum să nu mai păcătuiești, ca să nu-ți fie ceva mai rău.
3. Calea făgăduinței, să ne luăm o făgăduință, ceva în plus pentru a înduioșa și „sili” pe Hristos la dragoste și vindecare minunată (am pacienți alungați de la toți medicii, inclusiv din Franța, ca fiind incurabili, ce au văzut moartea cu adevărat venind să-i ia și au făgăduit că dacă îi scapă Hristos țin lunar 10 zile de post negru. L-au văzut pe Hristos binecuvântând, apoi au luat apă de la izvorul Sfântului Calinic și s-au vindecat. Alții au promis că se călugăresc. Dar toți au urmat și tratamentul medical pentru a nu se mândri că ei sunt credincioși și nu au nevoie ca alții de medic!!!! Etc. )
Matei 19:10. Ucenicii I-au zis: Dacă astfel este pricina omului cu femeia, nu este de folos să se însoare.
Matei 19:11. Iar El le-a zis: Nu toți pricep cuvântul acesta, ci aceia cărora le este dat.
Matei 19:12. Că sunt fameni care s-au născut așa din pântecele mamei lor; sunt fameni pe care oamenii i-au făcut fameni, și sunt fameni care s-au făcut fameni pe ei înșiși, pentru împărăția cerurilor. Cine poate înțelege să înțeleagă.
Matei 19:21. Iisus i-a zis: Dacă voiești să fii desăvârșit, du-te, vinde averea ta, dă-o săracilor și vei avea comoară în cer; după aceea, vino și urmează-Mi.
Matei 19:22. Ci, auzind cuvântul acesta, tânărul a plecat întristat, căci avea multe avuții.
Matei 19:23. Iar Iisus a zis ucenicilor Săi: Adevărat zic vouă că un bogat cu greu va intra în împărăția cerurilor.
Matei 19:24. Și iarăși zic vouă că mai lesne este să treacă cămila prin urechile acului, decât să intre un bogat în împărăția lui Dumnezeu.
Matei 19:25. Auzind, ucenicii s-au uimit foarte, zicând: Dar cine poate să se mântuiască?
Matei 19:26. Dar Iisus, privind la ei, le-a zis: La oameni aceasta e cu neputință, la Dumnezeu însă toate sunt cu putință.
După aceasta se apelează la tratamentul de specialitate (sunt convins că dacă un creștin face Sfântul Maslu și se roagă pentru a face voia lui Hristos Acesta îi va da și un medic iscusit care vindecă fără vrăji).
Și în aceste condiții se face și Taina Sănătății care este taina Sfântului Maslu.

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
Reply With Quote