Pentru că tocmai am scris o postare pe alt topic cu acest subiect preiau de acolo și copiez.
„
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...p?t=860&page=8
Citat:
În prealabil postat de IOLANDA
Incercati sa urmariti macar un episod din filmul "Secretele palatului=doctor Han" si o sa vedeti cum se tratau oamenii in China,Coreea....cu acupunctura si "supe medicinale",decocturi din anumite radacini,si multe altele.Eu personal cred in aceste "leacuri",le folosesc si chiar imi fac bine.Dumnezeu ,ne-a lasat plante tamaduitoare....nu sa le ignoram ...ci din contra....sa le folosim........dar nu dupa ureche,cum se zice...ci dupa carti specifice medicinei naturiste.Doamne Ajuta.
|
Bucuria mea, te rog spune-mi ce Evanghelist a regizat filmul citat? Matei, Marcu, Luca sau Ioan? Poate că nu ei, oare Sfântul Ioan Gură de Aur sau poate Pr. Ioanichie Bălan?
Dacă citești Sfânta Scriptură și Viețile Sfinților vei vedea cu stupoare că și satana face vindecări miraculoase spre slava lui și a credințelor - neghină însămânțate de el.
Așadar nu simțirea confortabilă în urma acupuncturii este semn de vindecare ci este semn de "sănătate" drăcească. Duhurile demonice sunt organizate în două cete:
1. depresive (mimează liniștea, odihna, bucuria dar pot da și depresii, imposibilitatea de mișcare în funcție de intensitate) și
2. agresive (dau senzații de putere, tonus, energie vitală dar și agitații sau dureri în funcție de intensitatea de lucru)
Aceste 2 cete se ajută unele pe altele și prin jongleria lor și schimbarea lor în ture alternative ușor pot mima boli și vindecări.
Acupunctura este un ritual izvorât din credința că bolile sunt aduse de 13 draci (eu am și o carte cu icoanele lor) care sunt alungați prin înțepătură... că-i doare!!!.
Dacă și tu crezi în aceasta poți merge la acupuncturist fără mustrare de conștiință, având astfel un bilet asigurat către iad.
Dacă însă ești cu adevărat Ortodoxă și nu doar cu numele îți dai seama că e o minciună gogonată și mergi la un medic ce tratează și cu plante și cu pilule (nu este extremist sau exclusivist în nici un sens) și apelezi cu multă încredere ortodoxă la Sfântul Maslu.
Eu din când în când mai îmi pun întrebări retorice:
De ce oare unii care se numesc ortodocși apelează la tratamente izvorâte din idolatrie ca acupunctura sau izvorâte din panteismul mason ca homeopatia și nu apelează la Sfântul Maslu pe care îl aplicau și Sfinții Apostoli?
Marcu 6:12. Și ieșind, ei propovăduiau să se pocăiască.
Marcu 6:13. Și scoteau mulți demoni și ungeau cu untdelemn pe mulți bolnavi și-i vindecau.
Fiindcă vă plac rețetele (deși duhovnicia este foarte personalizată și ca atare rețetele universale sunt false, trebuie neapărat mers la duhovnic) vă dau și eu una:
Rețetă universală:
1.
pentru cei necredincioși se pune Sfântul Maslul în mâncare pentru a veni la Biserică, cu grijă să nu arunce la gunoi mâncarea cu Sfântul Maslu. La aceasta se asociază, pentru smerenie, neapărat și tratamentul medicului de medicină clasică, căci da dragii mei și medicina clasică nu numai cea naturistă se folosește de plante.
Adevăratul medic nu se năpustește contra vreunui leac (leacul chimic din pilule este preparat cu osteneală, cu jertfă și cu înțelepciune tot din natură iar cel natural este cules tot cu osteneală dar trebuie conservat cu multă atenție - după cum îmi scria un prieten - pentru a nu se mucegăi și a căpăta toxine mai rele ca cele din pilule). Orice fel de leac (dacă duce la slava lui Dumnezeu) este lăsat de Dumnezeu alături de mintea omului făcută și ea de Dumnezeu și binecuvântată a inventa după cum vedem și pilule (binecuvântate așadar și ele de Dumnezeu).
2.
Pentru oamenii bisericii se recomandă ori venirea la slujba Sfântului Maslu (boli ușoare) ori chemarea preoților să facă un Sfânt Maslu acasă la cel bolnav (grav).
Iac.5:14. Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoții Bisericii și să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului.
Iac.5:15. Și rugăciunea credinței va mântui pe cel bolnav și Domnul îl va ridica, și de va fi făcut păcate se vor Ierta lui.
Apoi se ia dimineața după anaforă și aghiasmă mică o linguriță de Sfânt Maslu cu următoare rugăciune: "Doamne dăruiește-mi sănătate cât îmi este de folos, iertarea păcatelor ce am uitat să le spun la spovedanie și dragoste duhovnicească" (toate acestea din cererea de mai sus sunt mijlocite de Taina aceasta minunată dar uitată de noi).
Cu Sfântul Maslu se ung părțile bolnave indiferent dacă sunt cele ascunse sau secretă puroi. Cunosc nenumărate cazuri de boli, inclusiv grave, inclusiv cancere ieșite la suprafață cu pronostic de viață rămasă de 15 zile, care s-au vindecat așa.
Și în nici un caz nu se uită a se merge la un medic și a lua tratamentul lui cu smerenie și credința că și el ne vindecă rugându-ne în prealabil la Maica Domnului să-l lumineze.
Dar mai ales trebuie cercetată conștiința cu asprime să vedem pentru ce păcat ne-a venit boala (uneori boala nu vine pentru păcat după cum spune Domnul nostru Iisus Hristos
Ioan 9:1. Și trecând Iisus, a văzut un om orb din naștere.
Ioan 9:2. Și ucenicii Lui L-au întrebat, zicând: Învățătorule, cine a păcătuit; acesta sau părinții lui, de s-a născut orb?
Ioan 9:3. Iisus a răspuns: Nici el n-a păcătuit, nici părinții lui, ci ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu.
).
Să nu creadă cineva că dacă boala a venit pentru vreun păcat se poate vindeca prin Sfântul Maslu fără pocăință cu durere lăuntrică și ură față de păcatul comis.
Pentru mai multe amănunte, inclusiv istorice, cazuistice, dogmatice etc. vă invit cu drag la topicul:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...905#post288905.
Dragii mei, vă rog, fiți ortodocși, români iar nu confucianiști sau chinezi.
Cu durere și dragoste, Alexandru.”
În final nu pot să nu amintesc și de calea mucenicească descrisă de Mântuitorul:
Matei 26:37. Și luând cu Sine pe Petru și pe cei doi fii ai lui Zevedeu, a început a Se întrista și a Se mâhni.
Matei 26:38. Atunci le-a zis: Întristat este sufletul Meu până la moarte. Rămâneți aici și privegheați împreună cu Mine.
Matei 26:39. Și mergând puțin mai înainte, a căzut cu fața la pământ, rugându-Se și zicând: Părintele Meu, de este cu putință, treacă de la Mine paharul acesta! Însă nu precum voiesc Eu, ci precum Tu voiești.
Matei 26:40. Și a venit la ucenici și i-a găsit dormind și i-a zis lui Petru: Așa, n-ați putut un ceas să privegheați cu Mine!
Matei 26:41. Privegheați și vă rugați, ca să nu intrați în ispită. Căci duhul este osârduitor, dar trupul este neputincios.
Matei 26:42. Iarăși ducându-se, a doua oară, s-a rugat, zicând: Părintele Meu, dacă nu este cu putință să treacă acest pahar, ca să nu-l beau, facă-se voia Ta.
Matei 26:43. Și venind iarăși, i-a aflat dormind, căci ochii lor erau îngreuiați.
Matei 26:44. Și lăsându-i, S-a dus iarăși și a treia oară S-a rugat, același cuvânt zicând.
Cine poate să se lase cu totul în voia lui Dumnezeu va fi ca Domnul Hristos, și fiu iubit al Lui.
Pr. Porfirie a spus că leacul cancerului este foarte simplu dar nu-l lasă Dumnezeu descoperit fiindcă această boală umple cerul de sfinți. De aceea se și cheamă CA-N CER.
Dar această cale are nevoie de lepădare de sine iar nu silirea altuia la lepădare sau lepădare de altul și trebuie așadar, dacă o dorim, să o aplicăm pe noi înșine și nu să o impunem cinic la alții.
Au fost la noi zilele eparhiei și s-au adus Sfintele Moaște ale Sfinților Mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip, Sfinților Mari Mucenici Mercurie și Teodor Stratilat, Sfântul Sfințit Mucenic Carp episcopul și Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul biruitorul dracilor și însănătoșitorul făpturii. V-am pus și voi dragele lui Hristos înaintea lor cu rugămintea să se facă în viața și inima voastră voia lui Dumnezeu.
Aștept să luați legătura cu mine și sunt încredințat lăuntric că la atâția sfinți care se roagă pentru dvs. nu se poate să nu găsim împreună o soluție reală pentru Cătălina.
Cu durere și dragoste, Alexandru.