Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Buna sa-ti fie inima!
1. Poate este doar impresia mea dar nu inteleg cum de poate un om sa-ti devina drag daca gindirea sa este "bolnavicioasa", gresita ?
|
Da, e doar impresia ta de om limitat (poate este doar impresia mea). Fiecare crede cum/daca vrea si a fi sau a nu fi credincios crede-ma ca NU ARE NICIO LEGATURA cu felul de a fi al persoanei respective cu altii. Poate ca o sa-mi sari in cap sa zici ca nu, credinciosii sunt mai buni unii cu altii si ca daca persoana respectiva nu crede (sau nu Crede, ca sa intelegi. De cand e regula asta cu scrisul verbelor cu litera mare, nu stiu), nu are cum sa se poarte frumos cu cei din jur. Dupa parerea mea, mare parte din cele 10 porunci sunt reguli morale esentiale pe care oricine care are macar un gram de creier le poate deduce si respecta.
Gandirea sa este "bolnavicioasa" din punctul TAU de vedere. Din punctul meu de vedere, gantirea TA este bolnavicioasa. Tu cand te imprietenesti cu cineva, il intrebi de ce religie e, daca e credincios, etc, inainte sa incepi sa tii la el ca la un prieten?
"Mentionez ca desi are acest mod de gandire (inexplicabil de ciudat pentru mine), nu mi-a spus niciodata ca ar fi bine sa ma las de religia mea sau de convingerile mele, ci doar a polemizat cu mine pe acest subiect de cateva ori."
Deci din moment ce omul respectiv a facut o alegere pentru el, numai pentru el, si nu vrea sa-i afecteze si pe altii, ce te manca pe tine sa-l cataloghezi drept bolnav? Daca venea din usa in usa sa le zica tuturor "Ba, nu mai fiti credinciosi, ca asa zic io" atunci intradevar puteai sa zici ca e nebun. Pana atunci, parerea mea, ciocul mic ca el nu s-a bagat peste credinta ta.
Incercati sa ganditi si voi putin out of the box, ca nu tre' sa fie toata lumea de aceeasi parere cu voi. Ce-ar fi?
Si credeti-ma pe cuvant ca un ateu e capabil sa iubeasca, ajute, sa-si sprijine aproapele, sa-l protejeze, etc la fel de bine ca si credinciosii.
Cat pentru tine, Simona, parerea mea e sa-l lasi sa creada asa cum vrea. Poate din punctul tau de vedere gandirea lui este gresita. Insa te asigur ca si din punctul lui de vedere gandirea ta este gresita, si totusi el nu incearca sa te schimbe