View Single Post
Vechi 29.09.2010, 21:17:20
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de kiralina Vezi mesajul
No,parinte,io ti bat!nu arunca pisica in ograda mea,uita-te putin in a ta!cand am afirmat sau insinuat cele insirate de matale?am spus doar ca monahii sunt teoretic,mai puternici in ruga decat preotii de mir!iti dau un exemplu:daca ar veni catisma sa va roage sa ii cititi niste Molifte ale lui Vasile cel Mare,si asta ar insemna ca automat dracul ce o chinuie noaptea sa parcheze in ograda domniei tale,i-ati face dezlegarile?preotii de mir ar face aceste rugi?cu siguranta nu,decat daca sunt inconstienti,nu vrednici.calugarii sunt mai dispusi sa duca astfel de lupte,sunt mai pregatiti si nu au familii.la asta m-am referit si eu si cealalta persoana cand afirmam ca nu se compara rugaciunea unui calugar cu a unui preot de mir!eu nu mi-am gasit leacul la cei cateva zeci de preoti de mir consultati,m-au salvat 3 calugari!no?
Ai duh strain de ortodoxie, soro! Vino, rogu-te pe la mine la parohie poate scapi de el!

Iar despre Molitfele Sfantului Vasile citeste ce am spus pe aici, acum ceva timp si sa stii ca eu chiar cred in ceea ce spun! Pe verificate, din mila Domnului!

Daca dumneata ai patit ceva, bun sau rau, de ce oare toti ceilalti trebuie sa credem ca ceea ce spui dumneata de acum este si adevarat la modul general? Ce se-ntampla cu toti crestinii care nu ajung pe la manastire? Nu au folos, nu-i asa? Ca doar asa ai promulgat fratia ta ca trebuie sa fie!

Iar de bataie, nu mi-i teama, dar Domnului o sa-i placa? Ca poate si eu sunt sluga lui, cine stie, chiar de fratia ta ai doua vase mari in care pui pe preoti: unu de cinste, in care-i asezi pe cei ce-ti plac si unu de necinste in care ii bagi, cu forta, pe toti ceilalti!

Daca eu, preotul Gheorghe (pacatos, dealfel, la Domnul) nu mai trebuie sa mai fac Sfanta Liturghie, striga, soro, in gura mare motivele ca sa auda tot poporul si sa iau si eu aminte! Daca nu o faci, de ce oare? Ori nu ai dovezi, deci nu ma cunosti deajuns (dar Domnul ma cunoaste!!!) si tot asa nu cunosti nici pe multi alti preoti de mir si nici pe toti ieromonahii, ori nu esti in masura sa ma condamni fratia ta, fiindca nu sunt sluga ta si ti-i frica! Daca tot ma batjocoresti (eu am sa fac smerenie cat pot si am sa incerc sa fiu bland, ba chiar sa tac), se vede ca esti tare invartosata spre rau si inca nu ti-ai gasit leacul! Mai cauta, nu in preot, ci in tine buba, ca acolo este! Nu crezi? Eu, preotul, ti-am spus: o data, de doua ori, de trei ori, dar acum gata; ce-i mai mult de la diavol este! Du-te de la mine si fie tie dupa inima ta!

P.S. Cu cineva din preajma fratiei tale Domnul ma trimite sa ma-ntalnesc vineri (de vineri)! Doamne-ajuta!

Last edited by Pr.Gheorghe; 29.09.2010 at 21:32:22.