Citat:
În prealabil postat de maya
in momentul menstrei, corpul unei femei practic se curata de unele "murdarii" ca sa le spun asa, din punct de vedere medical. am cunoscut o fata care nu avea ciclul menstrual, iar in perioada in care ar fi trebuit sa aiba, lunar, ii era foarte rau. cred ca asa se explica, pe de o parte "necuratia": prin eliminarea unor toxine in timpul menstrei. biserica priveste necuratia din perspectiva eliminarii ovulului nefecundat, dar asta nu te impiedica sa mergi la biserica, la liturghie, in acea perioada.
|
mai invata anatomie maya ...ce toxine elimina biata femeie? E pur si simplu sange (doar nu o fi de extraterestru). iar eu nu am avut menstruatie pana la varsta de 16 abi si pana la 18 ani am avut de vreo 4 ori menstruatie. Abia de la 18 am avut mesntruatia noarmal. Si slava Domnului nu am avut nimic nu mi-a fost rau. Sunt povesti cu balaruri. Tin minte ca inainte pe timpul bunicii mele daca se afla la spovedanie ca o femeie a intrat in Biserica la ciclu se resfintea Biserica...Ciudat nu?
Si ma gandesc de ce oare? Suntem niste biete femei cu darul dat de D-zeu sa avem copii si tot din cauza asta suntem blestemate de obiceiurile ciudate iudee de a fi indepartate de locasul sfant doar ca avem "balauri" in burta cant avem menstruatie:)))))
Si cand ma gandesc ca Hristos a atins si vindecat femeia cu scurgere, si nu a impus nici o regula privitor la impartasirea cu Trupul si sangele Domnului in timpul Cinei de taina ( un astfel de amanunt trebuie sa fi fost foarte important de mentionat...dar Hristos nu a facut-o) Ciudata discriminarea....