View Single Post
Vechi 30.09.2010, 23:04:48
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Wink

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Chiar te crezi atat de 'tare' spiritual incat diavolul sa nu aiba ce sa-ti faca decat o operatie pe creer ca sa-ti pierzi mantuirea?
Am impresia,dupa cum scrii,ca tu chiar si cu operatia pe creier ( nu despre aceasta era vorba oricum ) crezi ca o sa te mintuiesti...apropo de " tarie " spirituala.

Citat:
Am totusi pretentia ca cineva care se pretinde ortodox sa stie mai multe despre bazele credintei lui.

Poate ar trebui sa stii ca batalia pentru sufletul omului se da in jurul libertatii lui de alegere.
Daca libertatea lui de a alege este suprimata, omul nu poate fi facut responsabil pentru faptele sale, diavolul nu ii poate cere sufletul.

Mai pune matale mana pe Catehism si lasa SF -urile 'ortodoxe' imprumuate de la fratiorii eretici ca nu-ti fac bine la sufletel ca sa nu mai vorbim ca duc in directii care iti pericliteaza mantuirea chiar fara metode 'high-tech'.
Uite ce batalii duce diavolul pentru inclinarea libertatii de alegere:

" Zeci de mii de preoti, calugari si maici, prigoniti de cekisti sa renunte la credinta in Cuvantul lui Dumnezeu, au fost torturati, impuscati in celule, trimisi in lagare, exilati in tundrele pustii ale nordului indepartat sau au fost scosi in strada la batranete, ca sa piara fara hrana si adapost. Toti acesti mucenici s-a dus la moarte fara sovaire, cazurile de apostaziere au fost putine si rare. " Alexandr Soljenitin

http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...ii/#more-17204

Sau martirii si mucenicii de la Pitesti,Ajud,Gherla,Canal....mucenicii de la inceputurile crestinismului si mai mereu de atunci incoace.

Libertatea de alegere nu poate fi suprimata prin cip sau " operatie " pe creier,caci sediul libertatii omului si al sufletului si al mintii si al persoanei sale si a lui Dumnezeu,nu este in creier,ci in inima omului.Dar poate fi mult ingradita (lasata sa se manifeste ) prin chinurile si torturile la care vor fi supusi credinciosii. ( acel cip ti se va face si inchisoare,si tortura,si mustrare a constiintei,si neputinta de a mai face semnul sfintei cruci,si lipsa a rugaciunii,si lucrare a amagirii,etc)....parerea mea.

Uite ce spune Sfintul Efrem Sirul despre vremurile de pe urma:

"Luati aminte, fratii mei! Covarsirea fiarei si mestesugirea ei de la pantece incepe. Caci dupa ce va fi stramtorat cineva, de lipsa de bucate, sa fie silit a primi pecetea lui. Nu oricum, ci pe mana dreapta si pe frunte va fi pus semnul. Ca sa nu mai aiba stapanire omul a se pecetlui cu mana dreapta, cu semnul Sfintei Cruci , si nici pe frunte a se mai insemna cu Numele Sfant al Domului, nici cu preasfanta si slavita cruce a Domnului nostru Iisus Hristos. Ca stie ticalosul ca daca se va pecetlui cineva cu crucea Domnului, ii risipeste toata puterea lui. Pentru aceasta pecetluieste dreapta omului, ca aceasta este care pecetluieste toate madularele noastre. Asemenea si fruntea care este ca un sfesnic ce poarta faclia luminii.

Deci fratii mei, infricosata nevointa va fi tuturor oamenilor celor iubitori de Hristos, si pana in ceasul mortii sa nu se teama, nici sa stea cu molesire cand balaurul va incepe a pune pecetea sa, in locul crucii Mantuitorului. Si va face in asa fel incat sa nu se mai faca nici un fel de pomenire Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos.

Si aceasta o va face, fiindca se teme si se cutremura de puterea Mantuitorului nostru. Ca de nu se va pecetlui cineva cu pecetea sa, nu va putea fi robit de nalucirile vicleanului, si nici Dumnezeu nu-i va parasi, ci ii va lumina si-i va atrage la Sine." Sfintul Efrem Sirul

http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...cele-din-urma/

Citat:

Si pune mana nitel si pe Apocalipsa ca sa vezi ca pecetluirea este precedata de inchinarea la Fiara, deci omul trebuie in libertate si cunostinta de cauza sa se lepede de Dumnezeu pentru a fi pecetluit.

Caz in care nu cred ca se mai pune problema sa-l impiedice cineva sa se roage cu cine stie ce tehnologie SF din moment ce el insusi a ales sa-si piarda sufletul.

Uite si despre acelasi lucru aici:
http://blog.pustniculdigital.info/articole/297/
In articolul la care faci referire,lepadarea de Iisus Hristos este explicita,ca aici:

""Crezi în mine?". Iar el a zis: "Cred". Și diavolul i-a zis: "Te lepezi de Hristos al tău?". Iar ticălosul a zis: "Mă lepăd".

....

Daca sugerezi ca asa o sa fie si lepadarea de la sfirsitul vremurilor,eu nu stiu daca asa o sa fie,desi este posibil orice.

Dea lungul vremurilor,majoritatea covirsitoare a celor care nu s-au mintuit sau care nu se vor mintui,nu au facut un astfel de legamint ( lepadare explicita ).Nici Arie cu cei care l-au urmat,nici Nestorie cu cei care l-au urmat,nici Macedonie,nici Origen,nici papii dupa schisma,nici pastorii, nici evreii in credinta lor,nici ecumenistii,nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții,nici hotii, nici lacomii, nici bețivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii...in toate aceste cazuri fiind vorba de lepadare ( ori prin erezie,ori prin pacate nepocaite ).

Inca o data cuvintele lui Dumnezeu,prin Sfintul Efrem Sirul:

" Ca de nu se va pecetlui cineva cu pecetea sa, nu va putea fi robit de nalucirile vicleanului, si nici Dumnezeu nu-i va parasi, ci ii va lumina si-i va atrage la Sine."

Pentru mine,lepadarea de care vorbesti,este ecumenismul ( caci ateii nu au de ce sa se lepede ) iar ca dovada extrema a necredintei ,raspindirea virulenta a homosexualitatii (" Ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună și s-au închinat și au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin!" http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=70&cap=1#26 ),cipul implantabil fiind ca o pecete a lor.

Dupa victoriile sau infringerile lor temporare ( ale ecumenismului si raspindirii homosexualitatii,in principal )...se scurteaza sau se mai amina sfirsitul raului pe acest pamint si plecarea noastra Acasa.