Citat:
În prealabil postat de Iubirea
Nu, nu...Rodica s-a adresat fff bine tie...atata timp cat pentru tine Maica Domnului este o simpla femeie
|
E pentru a doua oară când se spune această
minciună despre mine! Am spus-o și mă văd nevoit să repet:
pentru mine, maica Domnului reprezintă o SFÂNTĂ. De aceea a și fost aleasă de Dumnezeu spre a aduce pe lume pe Mesia. Punct.
Citat:
ea este Datatoarea de viata a celui ce a adus Viata pe pamant...
|
Aveți mare grijă că formularea de mai sus poate fi considerată ca erezie (chiar și în Biserica Ortodoxă).
1. Celui ce a adus viață pe pământ nu i S-a dat viață, El există din veșnicii. Creatorul cerului și al pământului nu a fost creat.
2. Fecioara Maria nu a dat viață Creatorului, ea doar L-a născut pe Mesia. Duhul Sfânt este Autorul acestei tainice zămisliri.
Citat:
si daca El a ales-o, a respectat-o si a luat-o la El cu tot cu trup...
|
În Sfânta Scriptură nu se pomenește despre o asemenea răpire "cu trup cu tot" a sfintei Maria, deși timp de 60 de ani (cât s-au mai scris cărți ale NT) trebuia să se specifice un asemenea lucru important. Ori credeți că nu era important? Credeți că maica Domnului a fost "o femeie oarecare" (ca să folosesc expresia dvs.)?
Citat:
oare eu ca un nenorocit de muritor pacatos cum sa o tratez cu indiferenta ca pe una egala mie?
|
Dar cine vă cere să o tratați "ca pe una egală"? Și nici n-am sesizat ca cineva să aibă o asemenea pretenție de egalitate. Cine e sfânt, ba chiar preasfânt (pentru a putea fi egalul ei) să ridice mâna!
Citat:
Ea este cea care mijloceste la Hristos pentru mine...care se roaga in genunchi pentru mine...
|
Aceasta este a doua tentativă eretică. Singurul Mijlocitor este Hristos (
1 Tim.2,5;
1 Ioan 2,1), iar Cel care [
ύπερεντυγχάνω] intervine, mijlocește, se roagă la Hristos pentru noi este Duhul Sfânt (
Romani 8,26).
Citat:
tu vii sa-mi demonstrezi cu citatul din biblia ta ca Ioan a adoptat-o...
|
Uite citatul și din "biblia ta":
26. "
Deci Iisus, văzând pe mama Sa și pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: Femeie, iată fiul tău!
27. Apoi a zis ucenicului: Iată mama ta! Și din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine." (
Ioan 19, versiunea ortodoxă)
Citat:
eu cer sa pleci de buna voie de pe acest forum iar daca nu o vei face singur voi cere adminului banarea ta...
|
Aceasta este o amenințare? Mai bine ai fi atentă la ereziile pe care încerci să le împrăștii pe acest forum. S-ar putea să fi tu însuți banată.
Citat:
Cred ca mi s-a cam umplut paharul sa tot citesc aberatiile voastre pe un forum crestinortodox....
|
Nu te reține nimeni pe această secțiune de dialog interconfesional a forumului. Ca să nu dea peste el (paharul), poți adopta sfatul din titlul acestui topic. O zi plăcută!