Dragi crestini,sper ca nu ati tras vreo invatatura gresita din cele discutate de mine cu Mirean.
Ca sa fiu mai clara,nu va sfatuiesc sa nu ascultati de Ierarhi,dar cand la mijloc este si o parere diferita a unui Duhovnic in care aveti cea mai mare incredere,va sfatuiesc sa-l ascultati mai intai pe el.
Sa nu judecati acest fapt al meu,pt.ca motivul nu-l stiti(oricum nu era legat de purtarea mea in Manastire).Nu am vrut sa fie spre sminteala unora,ci pur si simplu pt.a lua invatatura despre NEJUDECAREA APROAPELUI.
As vrea sa va spun ceva legat de ASCULTAREA in Manastire(si nu numai,pt.ca ea se poate face oriunde),din proprie experienta.
Citind multe carti despre viata monahala,am inteles cat de importanta este ascultarea.
Nu am stat prea mult in Manstire dar eram ingrijorata de faptul ca eu nu simteam aceasta ascultare...???.Ma gandeam mereu ca am gresit alegerea Manastirii,vroiam SA SIMT aceasta.Pana cand,Duhovnicul meu trecand pe acolo,fara sa-i spun ceva despre mine,a inceput a ne zice(la intreaga obste)ca ASCULTAREA DACA SA FACE CU DRAGOSTE NU SE SIMTE...??? .Deci luati aminte,ca tot ceea ce faceti sa faceti CU DRAGOSTE...:).
|