View Single Post
Vechi 01.10.2010, 21:11:47
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Si eu L-am cunoscut in copilarie... imi aduc aminte ca bunica mereu ma lua la biserica, spunandu-mi: "Mergem la Doamne-Doamne". Si eu intrebam nedumerita: "Unde e Doamne-Doamne?" Nu pricepeam nimic din slujba, dar imi placea tare mult sa ma uit pe pereti, la toti sfintii, si mai ales, la Hristos Pantokrator, Acela din turla. Si bunica se bucura si imi spunea: "Uite, acolo e Doamne-Doamne!" Si eu ma bucuram si mai tare si ma gandeam ca nu avea cine sa fie altul decat Doamne-Doamne. Stateam si ma uitam in sus, la El, apoi, cand ma plictiseam, masuram cu provirea de la un capat la altul toti sfintii pictati in biserica, imi placea mult Sfanta Filofteea, asa blonda, in costum national, cu un cosulet cu bunatati...

Acum trag eu de bunica sa mearga la biserica, e batrana. Acum cateva ore era ragusita, incotosmanata si acum o vad voioasa si cu vocea recapatata. Ajuneaza vinerea de zeci de ani, deci nu a luat pastile. Si ma mir ca si-a revenit asa de repede si imi zice: "Vezi tu, Doamne-Doamne..."

De cand am duhovnic, am inceput si eu sa citesc...