Citat:
În prealabil postat de Delirul
Marea majoritate a celor carora li s-a pus in mana arma si haideti duceti-va la razboi se incalzeau crezand ca lupta pentru ceva nobil, altfel nu inseamna decat ca mai toti soldatii ce s-au jertfit dea lungul timpului nu sunt decat o gasca de isterici, chit ca din spate cei care orchestrau lucrurile aveau mai mult sau mai putin scopuri bune.
Sunt departe de a idealiza comunismul de dinainte de '89, de aceea am si precizat ca din punct de vedere material o duceam mai bine, dar nu si cu privire la alte aspecte. Critian Tudor Popescu a spus un lucru foarte inteligent in acest sens "Ceausescu nu vroia raul Romaniei, vroia binele ei numai ca-l dorea numai asa cum il vedea el". Adevarul este ca la vremea aceea Romania inca isi mai spunea granarul Europei pe cand astazi am ajuns sa le importam, Bucurestiul isi spunea micul Paris astazi cred ca nu se mai poate mandri decat cu statutul de micul gunoi. Saracie in Romania a fost de cand s-a inventat ca natie dar imi vine greu sa cred ca se murea de saracie cum se moare astazi prin canale spre deliciul Pro TV-ului.
Crestinismul Ortodox este departe de a fi potrivit ca subiect de dezbatere in cenaclurile literare fiindca Ortodoxia nu se rezuma la simple povesti. Cat despre complexitatea Dunei sincer, faptul ca epopeea a fost scrisa in 6 romane, fiecare groase cat caramida, nu inseamna ca acest lucru o face foarte complexa din pct de vedere literar.
|
Marea majoritate a celor care se duc la razboi sunt saraci si provin din paturi inferioare ale societatii.
Ti-am pus un link la sfarsit.
"Adevarul este ca la vremea aceea Romania inca isi mai spunea granarul Europei pe cand astazi am ajuns sa le importam, Bucurestiul isi spunea micul Paris astazi cred ca nu se mai poate mandri decat cu statutul de micul gunoi. "
Aici te referi la epoca interbelica. Exporturile noastre au crescut, de orice fel. Si termenul de "granar" se referea la faptul ca am trecut pragul autosustenabilitatii agricole si exportam. Si acum, ma repet, exportam mai mult. Importam bunuri pentru ca este o economie volatila si avem multe optiuni (calitative, brand loyality, etc.).
Nu cred ca ai vazut comunismul nici in poze.
Vezi tu, unul dintre avantajele documentatiei din surse statistice in detrimentul ProTV-ul este ca poti face distinctia intre senzationalism si realitate.
"Cat despre complexitatea Dunei sincer, faptul ca epopeea a fost scrisa in 6 romane, fiecare groase cat caramida, nu inseamna ca acest lucru o face foarte complexa din pct de vedere literar"
Citit-o nu ai cartea. Sunt 7 romane in seria initiala si 12 (13 de anul viitor) cu tot cu cele scrise de fi-su. O critica de la Oxford Uni. Press alcatuise o lista cu operele literare ce necesita o schematizare logica separata a ideilor pentru a putea tine pas cu naratiunea. Canonicatul Dune era clasat un loc sub Ulise.