Citat:
În prealabil postat de 0rtodoxia
Dumnezeu ne judeca prin ingeri! ingerii la porunca Sa despart oile de capre! mai, spui tampenii! cum sa negi vamile si sa te mai crezi ortodox? pai tu renegi pe Sfantul Macarie cel Mare? pe Sfantul Antonie cel Mare , pe Cuvioasa Teodora? pe Sfantul Ioan gura de aur? pe Vasile cel mare? pe Vasile cel nou? pe Serafim Rose si multi, multi altii.. cine sta impotriva lor? de ce lansezi vorbe neadevarate cum ca parerile ar f impartite.. da sunt impartite dar pe alt criteriu.. cei care nu cred, adica cei care nu vor sa se caiasca si cei care cred si se caiesc.. asa da.. dar nu ca o parte din Biserica..a nu siu ce au negat sinoadele sau ca nu au aprobat..
|
Ortodoxia cuiva nu consta in a crede sau nu in vamile vazduhului,
Parintii bisericesti nu au fost infailibili, criteriul ortodox pentru acceptarea unei dogme este sa se fi crezut in ea tot timpul, de catre toti si in toate locurile
Nu cred ca ortodoxia mea este afectata prin respingerea unor pareri personale pe care nu le gasesc temeinice
Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
|