View Single Post
Vechi 03.10.2010, 01:28:23
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt
Nu stiu mai frate eu nu practic "rugaciunea inimii" si nici la teologie nu ma pricep.
Nu stiu de ce vami vorbesti acolo fratia ta acolo la "rugaciunea inimii",si nici nu stiu pe la ce Sfinti Parinti e asemenea invatatura ca la Sfantul Grigorie Palama nu am auzit asa ceva,la Sfantul Simeon Noul Teolog iar nu am auzit asa ceva,la Sfantul Ioan Damaschinul iar nu am auzit asemenea invataturi din putinul care l-am citit.
Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
A mai frate de iti zici Ortodoxia unde a zis mai frate Sfantul Antonie cel Mare sau Sfantul Macarie cel Mare sau Sfantul Vasile cel Mare de vami?

Am dat citate ca ma da gata exprimarea ta.. eu nu stiu nimic, zbang!

Uite o combinatie utila: sfantul puncte puncte + vamile. Dai pe google si iaca:
"Sf. Macarie cel Mare scrie: „Când auziți că există mulțimi de balauri, si guri de lei, si puteri întunecate sub ceruri, si focuri care ard si pocnesc în mădulare, voi nu credeți nimic din toate astea, fiindcă nu stiți că dacă nu primiți arvuna Duhului Sfânt (II Cor. 1, 22), acelea îți cuprind sufletul când iese din trup, pentru că nu rabdă să-l vadă că se ridică la cer.”"

(nu mai dau sursa, ca m-am cam saturat.. mai sunt si altele.. dar cred ca nu are rost! daca omul le stie pe toate, ce conteaza ce a spus un sfant sau altul? ca nu e dogma, ca nu a fost sinod.. ca stai sa scot dogmatica sfantului Damaschin de sub brat si sa pocnesc pe cineva cu ea.. metafora, desigur. )
Reply With Quote