View Single Post
Vechi 03.10.2010, 12:43:12
lastunul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Numai o mică parte dintre neoprotestanți, și anume cei care își spun "adventiști" cred în această eroare.
Aceasta "eroare" (cum o numesti dumneata) poate fi usor argumentata cu invataturile proorocilor, Mantuitorului si a Sfintilor Apostoli. Si Crezul vine in sprijinul acestei "erori" (asa cum bine a observat alt user).

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
cred (credem) că expresii despre moarte ca "somn", "adormire", "repaus" etc sunt metaforice, că sufletul, prin însăși natura lui, nu moare și nici nu intră într-o stare de extincție din care să fie reanimat, ci că la scurt timp după moarte este judecat și se bucură sau suferă în funcție de starea în care Judecătorul, asistat de sfinții Săi, îl găsește. Imediat înainte de Judecata Universală (echivalente: "de Apoi", "de Obște" etc) sufletele morților își vor găsi trupurile înviate și vor urma, după Judecata Universală, soarta acestora, în Rai sau în Iad, în eternitate (=veacul vecilor).

Fac excepție cei care se vor afla încă în timpul vieții în trup în momentul Parusiei (Advențiu, A Doua Venire), la care judecata particulară se va suprapune peste judecata universală.
Sunt curios, cum argumentezi dumneata tot ghiveciul acesta.

Am si niste intrebari, legate de subiect: dumneata mai crezi in promisiunile Mantuitorului?
Iata cateva dintre acestea:
"Mã voi întoarce si vã voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sã fiti si voi."(Ioan 14:3)

"Voia Tatãlui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede în El, sã aibã viata vesnicã, si Eu îl voi învia în ziua de apoi." (Ioan 6:40)

"Iatã, Eu vin curînd si rãsplata Mea este cu Mine, ca sã dau fiecãruia dupã fapta lui." (Apocalipsa 22:12).

Mai au rost toate acestea? Eu cred ca nu are rost sa se mai deranjeze Mantuitorul (cu revenirea, cu invierea, cu rasplatirea). Problemele sunt gata rezolvate (cu vami, cu purgatorii, cu slujbe, cu suflete nemuritoare care se duc singure unde le este locul, etc).

P.S. Spuneati, in alta parte, ca unele invataturi ale Bibliei sunt dumnezeiesti si trebuiesc luate in seama, iar altele sunt doar istorice (sau ceva de genul asta). Despre promisiunile Domnului Iisus Hristos ce credeti? Sunt dumnezeiesti sau sunt "istorie"?
Reply With Quote