View Single Post
Vechi 03.10.2010, 16:58:31
0rtodoxia 0rtodoxia is offline
Banned

Data înregistrării: 21.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eliana Vezi mesajul
Am inteles...deci diavolii pot cere socoteala numai pentru pacatele nespovedite si nepocaite, nu?

Pentru pacatele de care ne-am spovedit, de care ne pare rau si pentru care am respectat canonul dat de preot mai dam socoteala? daca da cand? cui si unde?
nu nimanui ,nu se mai pomenesc niciodata! dar s-ar putea sa conteze totusi cainta, caci daca nu e cainta demonul nu este alungat din suflet, adica ar fi o singura conditie, sa regretam ca am pacatuit, altfel spovedania nu are efect.. am auzit de un caz in care unul nu putea sa moara.. se spovedise tot impartasit si nu murea.. povesteste asta Sf Siluan Athonitul.. si Sfantul s-a dus la respectivul sa vada de ce nu putea sa plece ca se chinuia rau.. si tragandu-l de limba a aflat ca respectivul se indoia ca a fost iertat dupa ce s-a spovedit si ii era vrica sa plece.. si abia dupa ce l-a convins respectivul ca Dumnezeu il iarta a putut sa plece.. morala spunea Sfa Siluan este ca daca nu crezi in puterea spovedaniei iarasi aceasta nu lucreaza.. la fel si daca nu regreti.. cum poti fi iertat cand tie nu-ti pare rau.. ca mai sunt cazuri .. de exemplu spovedesc un pacat dar ma indreptatesc si nu ma consider vinovat si sunt FOARTE MULTE astfel de cazuri.. si ne trezim apoi ca sufletul nostru e plin de mizerii.. eu iti recomand sa citesti cartea legata de vami ,nu ai idee cate inveti de acolo si vei dobandi liniste paradoxal cu ce spune lumea ca e sperietoare.. dimpotriva! te linistetse .. si inveti ce tre sa faci si nu vei mai avea atataea surprize..
Reply With Quote