Eu am scris deja ca respectiva vedenie a Sfantului Antonie cel Mare e una duhovniceasca si nu se talcuieste asa.
Referitor la Sfantul Macarie cel Mare si fragmentul istorisit la viata sa nu se pomeneste pe undeva de vama.Iar e vorba de o vedenie duhovniceasca si cine stie cum se interpreteaza.
(a se vedea ce zice IPS Lazar:
"anumiti capi ai monahismului s-au apucat sa rastalmeceasca si sa reinterpreteze cuvintele adevaratilor Parinti ai Bisericii si rugaciunile Bisericii")
IPS Lazar a conferentiat in Romania cu binecuvantarea unor inalt-preasfintiti precum IPS Andrei Andreicut sau IPS Teofan.
(pe youtube se gasea un film cu IPS Teofan si IPS Lazar;de ce a disparut nu stiu).
Eu nu scriu anonim (adresa mea de yahoo e inregistrata pe numele meu adevarat) si mie mi se pare cartea parintelui Serafim Rose cu drumul sufletului dupa moarte neortodoxa,cu invataturi spre gnosticism.
Iar mi se pare ca nu e de folos ca aceasta carte sa se gaseasca la pangare ca sperie credinciosii cu o frica rea care nu ii duce spre mantuire.
Daca cineva doreste sa ma reclame la ierarhii BOR din Arhiepiscopia Bucurestilor pentru acest punct de vedere sa faca asa.
Iar despre vami la rugaciunea inimii as dori sa imi fie aratat de la Sfantul Grigorie Palama sau Sfantul Simeon Noul Teolog sau Sfantul Ioan Damaschinul.
Last edited by mihailt; 03.10.2010 at 20:36:54.
|