View Single Post
Vechi 03.10.2010, 22:00:48
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 0rtodoxia Vezi mesajul
mai mihailt.. bascalia asta si tonul asta sa-l ai cu cei ai tai, ai inteles? ca vorbesti exact ca in reclamele la coniac"unirea".. ai o tehnica de macaragiu..ai batjocorit un Sfant ca Serafim Rose.. da de Paisie Aghioritul ce spui? sau de Sfantul Siluan? eu citesc despre vami peste tot ! rezulta ca tu nu citesti! pe unde citesc toti sfintii vorbesc de ele si niciunul impotriva! , citeste te rog in vietile sfintilor sfarsitul Sfantului Macarie cel Mare, asta ca imi vine acum in minte si la fel despre sfarsitul Sfantului Gheron Iosif..citeste la Parintele Efrem Katunakiotul.. citeste-l ca are Sfinte moaste izvoratoare de mir.. si adu-mi domnule, exemple, nu bascalie! un exemplu de sfant macar care zice ca nu sunt! da sfant sa fie nu macaragiu! intre timp te-as intreba cum e cu Parintele Cleopa? se inseala si el? sau nici el nu e de acord? raspunde la intrebari, nu fa bascalie, ca atunci bascalie primesti "caci cu cel indaratnic te indaratnicesti".. hai, pun-te pe cautat.. eu ti-am pregatit un citat cu Parintele Cleopa de te face praf .. o sa fie asa de final cum spune si rugaciunea.. "sa piara cum piere fumul, cum se topeste ceara" ,asa sa piara orice dubiu din mintea ta .. intr-o zi ai sa-mi multumesti ca ci iti spun, de nu te vei tangui si de nu vei pomeni ceasul mortii si cum au sa vina vrajmasii sa-ti ia sufletul ,dupa cum ne recomanda toti sfintii si ai fi stiut asta daca ai fi citit pe acesti sfinti, dar tu nu.. eu nu spun de la mine ,eu ti-am dat pe tava Sfinti! acum ii renegi, vulpea ce sa zica de struguri? zi-mi de Sfantul Macarie, vad ca pe Sf Antonie l-ai "rezolvat" de fapt i-ai stropit marturia Sfantului cu muci, asta ai facut.. ai anulat lucrarea Duhului Sfant.. tu vorbesti din parere si asta inseamna ca esti in inselare iar celalalt, Danyel are un exemplu despre nu stiu ce puhalo, ,Doamne iarta-ma si cotcodaceste bietul de el.. vad ca va luati de niste chichinete da nu spuneti dom'ne.. Cleopa ci toti ceilalti, vreau sa va aud? se inseala?
Domnule "ortodoxia" s-au explicat foarte clar lucrurile, Biserica isi cladeste invataturile pe dogme, nu pe pareri,
Sfintii or avut si ei pareri cum avem fiecare, dar sfintii nu sunt sinod cum nici parintele Cleopa nu e sfantul sinod si nu are autoritate canonica si dogmatica in fiecare parere pe care o exprima ,atat timp cat teoria dumitale pe langa ca este de origine gnostica imprumutata din paganism , zoroastrism, si miturile pagane a judecatii in vazduh a celor 42 de zei din Nome ,nu are niciun fundament biblic clar iar citatele puse pe seama unor mari parinti bisericesti nu sunt decat prost interpretate in favoarea acestei teorii
Vorbesti de Duhul Sfant, poi ce rol mai are Duhul Sfant din moment ce in drumul spre cer noi vom da socoteala ca la tribunal pentru fiecare fapta, pusa pe balanta? ce rost mai are harul lui Dumnezeu atunci? ce rost mai are jertfa de pe Golgota sau metanoia noastra la care suntem indemnati, daca conform teoriei vamilor, n-ar trebui decat sa facem filantropie si totul este achitat
poi in felul acesta, multi atei filantropi ne-ar lua-o inainte spre cer lasandu-ne pe noi cu toata credinta, rugaciunile si privegerile noastre, deoarece balanta faptelor ar fi de partea lor

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)

Last edited by danyel; 03.10.2010 at 22:04:36.
Reply With Quote