View Single Post
Vechi 04.10.2010, 18:28:52
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Fiul lui Dumnezeu exista DINTOTDEAUNA. Lucru evident deoarece Dumnezeu este in afara timpului, nu se supune legilor temporale.. El a facut timpul.
Fiul lui Dumnezeu este CUVANTUL si prin El s-a facut toata lumea.
total de acord. cu ce nu sunt de acord este cu unicitatatea actiunilor lui Dumnezeu. Nu inteleg de ce Dumnezeu, daca are fii, de ce are numai unul. De ce a trimis un singur fiu pe pamant? Daca privim in jur Dumnezeu se manifesta continuu, nu exista secunda in care Dumnezeu sa nu se manifeste pe pamant, intr-un fel sau altul. De asta spun, nu pot intelege de ce Dumnezeu trebuie sa aiba un fiu, este prea evidenta metafora si interventia mintii umane in modelarea acestei intelegeri a lui Isus.

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
De Dumnezeu nu te poti apropia cu mintea daca esti orbit de patimi, pacate, parere de sine.
In mod particular, logica umana NU este de folos.
Este chiar absurd a crede ca Dumnezeu opereaza cu aceeasi gandire pe care o foloseste omul.
De altfel, unul dintre cele mai puternice argumente pe care le-am gasit eu in favoarea adevarului ortodoxiei a fost transcederea logicii.. (altfel as fi banuit ca invatatura ortodoxa e lucrarea oamenilor.. cum se intampla cu alte religii care sunt foarte logice).
ai si nu ai dreptate. nu cred ca Dumnezeu este haotic. sunt convins ca Dumnezeu actioneaza intr-un sens anume. ca nu stim noi foarte bine ceea ce vrea DUmnezeu este alta discutie insa in mod cert el are un vector si un sens.
ultimul tau paragraf este un fallacy, pt ca tragi concluzia ca orice religie care are logica nu ar fi buna tocmai din acest motiv. de ce? pt ca logica umana nu este de folos in a-l intelege pe Dumnezeu? vezi, aici e greseala, propozitia corecta este "logica umana nu este INTOTDEAUNA de folos in a-l intelege". Dumnezeu are o logica, nu este haotic. Uneori logica umana il intelege, alteori nu, asta e tot, nu trebuie insa sa refuzi a mai gandi si a incerca sa intelegi. Am spus, Dumnezeu te-a facut asa cum esti, ti-a dat minte si ratiune, deci ar dori sa ti le folosesti. Nu asculta orice dogma, orice iti zice x sau y, calea catre Dumnezeu este in tine si numai prin tine, prin mintea si simturile tale vei putea ajunge la el. Daca iti atrofiezi in mod intentionat ratiunea nu e bine. Atentie, nu spun sa te conduci numai dupa ratiune, spun ca trebuie sa fii echilibrat, sa iti folosesti tot ceea ce ti-a dat Dumnezeu (ratiune, simtire, iubire).
Reply With Quote