Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Cand tanti Floare se duce la doctor si doctorul spune "ia Piramidon", tanti Floare nu intreaba "dar care este mecanismul farmacologic si fenomenologic, cum vindeca Piramidonul raceala la nivel intracelular, ultrabiologic si extra-imunologic si de ce dumneata, dom'doctor, dupa atata scoala nu ma poti vindeca fara Piramidon ?". Tanti Leana se increde in doctor, si ia pastila, si se vindeca.
|
Asa este. Asta este o cale. Cea a lui "crede si nu cerceta". Tanti Floare poate insa si sa bea un ceai fierbinte sau sa se vindece prin post si rugaciune. Exista multe cai. Mai mult, medicul, cand este bolnav la randul lui, stie insa ce efect are piramidonul acela asupra lui. El nu ii explica lui tanti Floare toate astea pt ca stie ca nu ar intelege. Pt tanti Floare e suficient sa-i zici "mamaie, ia ca-i bun si te faci bine".
In concluzie: sunt multe cai, oricare este buna daca este catre Dumnezeu. Ce nu este bine este atunci cand domnu doctor nu vrea sa-i spuna mai multe lui tanti Floare doar pt ca EL CREDE ca tanti Floare este proasta si-i ajunge sa ia acel piramidon.
Ei bine, eu sunt tanti Floare si vreau sa aflu mai multe despre acel piramidon. Vreau sa aflu efectele celulare, moleculare, sa inteleg ce se intampla de fapt. Vreau ca medicul sa-mi spuna ca nu e musai sa iau piramidonul, ca ma pot face bine si cu echinaceea, de ex. Asta vreau. Vreau sa inteleg si nu-mi place cand doctoru spune "ei, mamaie, lasa prostiile astea, logica ta nu este buna, esti de la tara, nu ai cum sa intelegi"