View Single Post
Vechi 04.10.2010, 18:42:19
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
ai si nu ai dreptate. nu cred ca Dumnezeu este haotic. sunt convins ca Dumnezeu actioneaza intr-un sens anume. ca nu stim noi foarte bine ceea ce vrea DUmnezeu este alta discutie insa in mod cert el are un vector si un sens.
ultimul tau paragraf este un fallacy, pt ca tragi concluzia ca orice religie care are logica nu ar fi buna tocmai din acest motiv. de ce? pt ca logica umana nu este de folos in a-l intelege pe Dumnezeu? vezi, aici e greseala, propozitia corecta este "logica umana nu este INTOTDEAUNA de folos in a-l intelege". Dumnezeu are o logica, nu este haotic. Uneori logica umana il intelege, alteori nu, asta e tot, nu trebuie insa sa refuzi a mai gandi si a incerca sa intelegi. Am spus, Dumnezeu te-a facut asa cum esti, ti-a dat minte si ratiune, deci ar dori sa ti le folosesti. Nu asculta orice dogma, orice iti zice x sau y, calea catre Dumnezeu este in tine si numai prin tine, prin mintea si simturile tale vei putea ajunge la el. Daca iti atrofiezi in mod intentionat ratiunea nu e bine. Atentie, nu spun sa te conduci numai dupa ratiune, spun ca trebuie sa fii echilibrat, sa iti folosesti tot ceea ce ti-a dat Dumnezeu (ratiune, simtire, iubire).
Eu cred ca logica este o proprietate a mintii umane. Atat cat este.. ca multora le lipseste, de aceea se studiaza in scoala.

Dar nu cred ca este corect sa numim Intelepciunea Dumnezeiasca logica.
Logica umana spune ca 1+1=2.
Intelepciunea Dumnezeiasca spune ca 1=1=1.. ("De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va uni cu femeia sa și vor fi amândoi un trup.")
Plus multe lucruri din NT nu pot fi evaluate si intelese cu logica omeneasca.. mai ales citatele care se refera la botez, la impartasanie etc...

Credinta ortodocsilor este ca Sf. Euharistie este cu adevarat Sf. Trup si Sf. Sange al Domnului nostru Iisus Hristos.. Aceasta sfideaza logica.
Mai mult, in dragostea Lui, Dumnezeu a aratat unora cu viata curata (dar care se indoiau de acest lucru), dar si unora pacatosi ca la Sf. Liturghie cu adevarat este sacrificat Iisus Hristos (sub infatisarea unui prunc curat), cu adevarat Sf. Euharistie este Trup si Sange. Aceastea sunt adevaruri de credinta foate greu de inteles. Cred ca logica nu ajuta mult.

Last edited by anna21; 04.10.2010 at 18:45:00.
Reply With Quote