View Single Post
Vechi 04.10.2010, 21:58:40
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
- femeile ortodoxe trebuie sa poarte fusta lunga, ba chiar citisem intr-o postare ca a purta bluza cu maneca scurta inseamna ca esti semi-dezgolita!
Sigur că cel care Îl iubește pe Dumnezeu trebuie să aibă o anumită bună cuviință vestimentară, o noțiune de "asta nu se face", ba chiar o anumită rușine în sensul sănătos al cuvântului. Astfel, în condiții normale de climă, bluza fără mâneci deloc (adică lăsând umerii dezgoliți) ar putea fi nepotrivită, ca și minijupa. Asta nu înseamnă că trebuie purtate fuste până în pământ ori că ar trebui purtată o singură fustă. Nici preoții nu au o singură reverendă, ci au cel puțin două: una mai groasă și una mai subțire.

Citat:
- parfumul alimenteaza vanitatea + atractie sexuala = ...
- la fel si cu manichiura, pedichiura, tratamentele cosmetice, etc, sunt vazute ca inutile in procesul de mantuire, te ingrijesti de "ambalaj" in loc sa-ti vezi de suflet;
Eu cred că atât sufletul, cât și trupul sunt daruri de la Dumnezeu, de care cuvine-se să ne îngrijim. Orice creștin știe că există un primat al sufletului, ceea ce nu înseamnă să nu cultivăm trupul și să nu ne străduim să fie plăcut la înfățișare celorlalți, și cu precădere soțului. Când am să aud primul bărbat sfânt familist să spună că visează la o soție care să miroasă a ceapă prăjită, atunci am să susțin că folosirea parfumului este păcat.

Citat:
- Hristos a calatorit pentru a-si face cunoscute invataturile, nu putem pune in aceasta oala mersul la mare in concediu sau catararile pe munte, vacantele exotice, samd.
Regele nostru a trăit într-o lume rurală, în care nu exista conceptul de concediu așa cum este astăzi. Pe de altă parte, oamenii aveau mai mult timp, iar o parte din acest timp îl petreceau relaxându-se. Știm din Biblie că Sf Fecioară a petrecut trei luni la verișoara ei. E adevărat că scopul Vizitării a fost să aibă grijă de Sf ELisabeta, care rămăsese însărcinată la o vârstă neobișnuit de înaintată. Dar să nu ne închipuim că era căzută la pat și Sf Maria și-a petrecut trei luni ca infirmieră, ci mai degrabă eu cred că vor fi făcut plimbări în grădină, vor fi mâncat seara șerbet, vor fi făcut împreună fursecuri și vor fi depănat amintiri în timp ce croiau scutece pentru micuțul Ioan atât de așteptat. Eu nu știu câte femei de azi mai au timp să meargă în vizite de trei luni la verișoara lor. Dacă avem două săptămâni de concediu legate, e mare lucru: să fie aceasta păcat ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 04.10.2010 at 22:02:36.
Reply With Quote